söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McDonalds nya kampanj: Produktplaceringsjakt i filmscener

Publicerad: 19 maj 2023, 12:10

Snabbmatsrestaurangen vill få dig att jaga produktplaceringar.

Foto: McDonalds

Filmproduktplacering tas till en ny nivå av McDonalds i Nederländerna. Med en kampanj vill de få den som tittar på tv att samla på produktplaceringar.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsTBWAKampanjPR-kampanjReklamkampanjMarknadsföringReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Kampanjen beskrivs som en ”omvänd produktplaceringskampanj” med syfte att få fler att använda sig av McDonaldsappen som har hemkörning i Nederländerna. ”Order That Scene” riktar sig mot personer som har filmkvällar hemma, , skriver Adweek

Eftersom streaming går som tåget, bjuds tittarna in att jaga McDonalds-produkter. Dessutom har det skapats en särskild meny i samband med kampanjen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

En minimalistisk utomhus- och socialkampanj kommer beskriva filmen eller serien och den exakta tidskoden för när en McDonald's-produkt dyker upp. Konsumenter har förstås möjlighet att samla alla tio McDonald's-produkter som presenteras i kampanjen.

När folk hittat de rätta scenerna tar de en bild av scenen med McDonald's-appen och skannar den för att hämta sin gratis mat.

Kampanjen skapades i samarbete med TBWA\Neboko och TBWA\X.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev