söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Med ”Värmeslagaren” ska Arken Zoo få djurägare att tänka till

Publicerad: 16 juni 2023, 11:30

Värmeslagaren ska uppmärksamma djurägare på att inte lämna sina husdjur i varma bilar.

Sommaren väntas bli rekordvarm. Nu uppmärksammar Arken zoo faran med att lämna sina husdjur i varma bilar i ny kampanj.

Ämnen i artikeln:

KampanjPR-kampanjReklamkampanj

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Varje år dör djur som lämnats i parkerade bilar. I bilen stiger värmen väldigt snabbt, vilket leder till överhettning och i värsta fall livshotande värmeslag. För att påminna djurägare om att inte lämna sina husdjur i varma bilar har Arken Zoo tagit fram Värmeslagaren, en uppfinning som kombinerar en nödhammare med en vattenbehållare, för att kunna krossa en bilruta och omedelbart erbjuda djuret vätska.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Enligt svensk lag får man krossa rutan på en bil om det föreligger fara för djurets hälsa eller liv.

Kampanjen har tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån BCW Sverige. Offentliga Värmeslagare ställs ut på parkeringsplatser runt om i landet för att vara tillgängliga i en nödsituation. Den säljs också i ett antal Arken Zoo-butiker och pengarna skänks till Svenska Djurambulansen.

– Vi har samarbetat med BCW Sverige i ett antal år nu och har bland annat skapat rapporten Husdjursbarometern som nyligen släpptes för tredje året i rad. Med Värmeslagaren har vi så att säga slagit huvudet på spiken och landat rätt med både budskap och själva uttagen som produkt och film. Förhoppningen är att Värmeslagaren aldrig ska behöva användas men att den blir en viktig påminnelse till oss alla, att aldrig lämna husdjur i låsta, varma bilar, säger Sarah Frelin Ekvall, marknadschef på Arken Zoo, i ett pressmeddelande.

Enligt svensk lag får man krossa rutan på en bil om det föreligger fara för djurets hälsa eller liv.

– Vi såg en möjlighet att kombinera en kreativ informationskampanj med en helt ny specialdesignad produkt framtagen för Arken Zoo. I hela processen har det varit viktigt att få fram riskerna med att lämna husdjur i varma, låsta bilar och att du, med stöd av lagen och om nöden kräver, kan krossa en bilruta och rädda liv, säger Nora Mäki, kundansvarig på BCW Sverige, i ett pressmeddelande.

Kampanjen lanseras i juni och innefattar en fysisk kampanj i form av parkeringsskyltar och Affischer i butikerna, en dramatiserande onlinefilm, influencer-samarbeten, sociala medier-uttag, nyhetsbrev, butiksmaterial, en kampanjsajt och PR-aktivering.

Bild 1/2  På sommaren kan temperaturen i en stillastående bil stiga med många grader på bara några minuter. Därför är temperaturer på 18–20 grader är fullt tillräcklig för att det ska bli farligt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev