måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Mind gör sin största kampanjsatsning någonsin

Publicerad: 5 maj 2023, 08:16

Pratbubblan och varmpratskorten är centrala delar av Minds inititativ.

Foto: Kampanjbild

Mind och Pool lanserar kampanjen "Varje samtal räknas" för att lyfta samtalets betydelse för att minska psykisk ohälsa och förebygga självmord.

Ämnen i artikeln:

MindPoolReklam

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Mind är en ideell organisation som främjar psykiskt välbefinnande genom att erbjuda anonymt stöd i stödlinjerna Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen med det medmänskliga samtalet som huvudsaklig metod.

Varje år tar Minds stödlinjer emot över 80 000 samtal från personer som lider av oro, ångest eller ensamhet. Enligt Camilla Mattsson, projektledare kommunikation & varumärke på Mind, saknar organisationen resurser att svara alla som kontaktar Mind. "Varje samtal räknas" är en satsning med fokus på insamling som också ska lyfta samtalets kraft för att minska psykisk ohälsa och i förlängningen förebygga självmord.

Som en del av kampanjen har Mind tagit fram en pin i form av en pratbubbla som symbolisera vikten av samtal och att sänka tröskeln för att prata om hur vi mår.

– Behovet av medmänskliga samtal är större än någonsin. Vi vill upplysa fler om att varje samtal räknas – små enkla gester kan göra stor skillnad för en främmande människas välmående, säger Karin Schulz generalsekreterare på Mind i ett pressmeddelande.

Mind sprider också kunskap om psykisk hälsa och driver opinionsbildning och påverkansarbete för att uppmärksamma att de som har psykiska besvär och psykiatriska tillstånd ska få den vård och det stöd de behöver.

Under maj kommer Mind även att uppmuntra fler till att våga ta kallpratet till nästa nivå och att prata mer om hur vi mår, på riktigt, genom initiativet Varmprat. Bland annat genom att sälja Varmpratskorten, en kortlek med frågor som snabbt gör att de vanliga samtalen vi har med familj, vänner, kollegor eller någon du vill lära känna, känns mer nära och viktiga.

Varmpratskorten och Pratbubblan finns att köpa på Minds hemsida samt hos utvalda butiker.

Arbetsgrupp


Pool

Hanna Pettersson, AD
Tomas Carrfors, copy
Emma Sandler, projektledare
Eva Östholm, grafisk formgivare
Hanna Steiner, kundansvarig

Mind
Petra Lindskog, Engagemangschef, kommunikation- och insamling
Camilla Mattsson, projektledare kommunikation och varumärke
André Wedin, projektledare företagssamarbeten
Tove Lundgren, projektledare privatinsamling
Elisabeth Ramerius, projektledare företagsinsamling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev