Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Mind säljer ”receptfria samtal”

Publicerad: 24 november 2020, 13:37

Foto: Press

Ge bort ett gratis stödsamtal till en främling i julklapp i år. Det är budskapet i årets julkampanj från Mind, signerad reklambyrån TBWA.


Ämnen i artikeln:

TBWAMindJulkampanj

Den ideella organisationen Mind grundades 1931 och samlar flera stödlinjer under sitt tak, tillgängliga för vem som helst gratis och anonymt. Bland annat har de en självmordslinje, en äldrelinje och en föräldralinje. 

För att öka kännedomen och förhoppningsvis också donationerna som håller verksamheten flytande lanserar man nu så kallade ”receptfria samtal” via nätapoteket Apotea. I praktiken innebär det att den som vill ge en donation till någon i julklapp kan göra det på nätet och därefter skriva ut och vika ihop en förpackning med en bipacksedel att lägga inuti. På bipacksedeln ger Mind tio råd om hur man kan ha bättre samtal med mindre kallprat. 

Julkampanjen är framtagen av reklambyrån TBWA. Den startar denna vecka och kommer till en början att synas i sociala medier och print.  

– Vår målsättning är att kunna ta emot fler samtal genom att rekrytera fler volontärer, och samtidigt hjälpa människor att själva bli bättre på att sätta ord på svåra känslor och prata med den man ser behöver stöd. Det hoppas vi att julens receptfria samtal kan hjälpa till med, säger Karin Schulz, generalsekreterare på Mind, i ett pressmeddelande.  

Foto: Press

Arbetsgrupp

TBWA:

Art Director: Sofia Nordström

Art Director: Lisa Granberg

Copywriter: Lina Franzon

Grafisk formgivare: Maria Sylwan 

Operativ projekt-/produktionsledare: Annika Molnár

PR Strateg: Nena Javadian

 

Mind:

Kommunikationsansvarig: Camilla Mattsson 

Insamlingsansvarig: Peter Frykehag 

Content Manager: Lolo Westerman 

Kommunikatör/Pressansvarig: Hanna Kihlander

 

Foto:

Gustav Almestål - Fotograf/LundLund

Andreas Frienholt - Set designer/LundLund

Matilda Persson - Retoucher/Parsley Studio

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

TBWAMindJulkampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.