Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Norrlands Ljus erbjuder ljusterapi i vintermörkret

Publicerad: 4 december 2020, 10:33

I brist på andra sponsringsytor lanserar Norrlands Ljus sig själva som ”officiell partner till ljusare tider”.


Ämnen i artikeln:

Norrlands GuldFLB Europa

Den 21 december infaller vintersolståndet, årets mörkaste dag. För stockholmare innebär det att solen bara är uppe i drygt sex timmar medan det för många i Norrland förblir mörkt. I år är mörkret kanske särskilt intensivt. 

För att gaska upp lite i decembermörkret har Norrlands Ljus och FLB Europa tagit fram en ölkyl med inbyggd ljusterapi. Samtidigt, i brist på andra sponsringsytor, presenterar Norrlands Ljus sig själva som ”officiell partner till ljusare tider”

– Sverige är under vinterhalvåret ett av världens mörkaste länder och när vi håller oss inomhus är det extra svårt att få tillräckligt med dagsljus. För att försöka göra vintern lite mindre mörk bestämde vi oss i somras för att mäta ljuset på årets ljusaste dag, i Ljusdal faktiskt, och utifrån den datan har vi tagit fram en ölkyl med inbyggd ljusterapilampa, så varje gång du öppnar kylen för en kall öl får du en välbehövd dos dagsljus på köpet, säger Charlotte Liljewall, produktchef för Norrlands Ljus. 

Ölkylen kostar två tusen kronor och har en lampa som håller i gång i två timmar. Ljuset som insidan av locket utstrålar motsvarar en sommardag med klarblå himmel.

– Vi hoppas att den här ölkylen kan pigga upp litegrann i decembermörkret och symbolisera det faktum att vi faktiskt går mot ljusare tider. Vilken som är årets julklapp egentligen låter vi vara osagt, däremot kan vi konstatera att vi alla kan behöva en öl och lite solsken efter det året vi haft, avslutar Charlotte Liljewall. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Norrlands GuldFLB Europa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.