Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Notorious B.I.G. rappar om Pepsi

Publicerad: 22 oktober 2020, 11:26

Från Pepsis nya kampanjfilm.

I samband med att Notorious B.I.G. väljs in i Rock & Roll Hall of Fame släpper Pepsi en reklamfilm med rapartistens hyllning från 1997.


Ämnen i artikeln:

PepsiUSANew York

”Annan läsk smakar skit, inget kan slå p-e-p-s-i, ja jag dricker det konstant”, rappade den New York-baserade artisten Notorious B.I.G. under en livespelning 1997. 

Det kan inte beskrivas som annat än varje varumärkes högsta dröm, slår branschsajten Adage nu fast i en artikel i samband med att låter gör en comeback i en ny reklamfilm från Pepsi. Det är första gången läskvarumärket använder låten i sin reklam, och kampanjen har tagits fram för att uppmärksamma Notorious B.I.G:s installation i Rock & Roll Hall of Fame den sjunde november. Den animerade reklamkampanjen innehåller en hittills ohörd version av låten. 

Videon har producerats av Antnamation och rapparens barndomsgranne, creative directorn Cey Adams

För att skapa uppmärksamhet kring den nya kampanjen anordnar även Pepsi en rap-tävling tillsammans med radiostationen HOT97 i New York. För att vara med i tävlingen krävs som minst en referens till Pepsi i låttexten. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

PepsiUSANew York

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.