måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Nu kan du hylla Martin Luther King Jr i spelet Fortnite – kampanjen hånas

Publicerad: 27 augusti 2021, 09:02

Fortnite och Time presenterar ett interaktivt Martin Luther King-museum i spelet. Mottagandet av nyheten har varit hånande, och många på Twitter ifrågasätter valet. Familjen tar avstånd från kampanjen.

Ämnen i artikeln:

Sociala medierSpel

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Det var på torsdagen som Playstation, som äger Fortnite, twittrade om samarbetet med tidningen Time. Den nya upplevelsen, ”March through time”, är ett interaktivt museum om civilrättskampen i USA, med fokus på det kända ”I Have a Dream”-talet som Martin Luther King Jr höll i Washington DC 1963.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Enligt Okayplayer kan spelare lyssna på talet, dansa och göra hejarop. Mottagandet av nyheten har varit blandad. I svaren på tweeten finns mycket kritik, skämt och hån mot speljätten.

Både Bernice King, Martin Luther Kings dotter, och Martin Luther King Jr Center har tagit avstånd från samarbetet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev