måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ny kampanj från Kommunal: sommarprat från verkligheten

Publicerad: 23 juli 2021, 06:56

Foto: ACNE / Kommunal

På lördag kommer fackförbundet Kommunal tillsammans med byrån Acne sända radio – i 24 timmar i sträck. ”Prat från verkligheten” ska uppmärksamma hur Kommunals medlemmars arbetsliv ser ut och vad de behöver, skriver man i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

AcneKommunalRadioKampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Inspirerade av det klassiska Sommar i P1 ges nu Kommunals medlemmar en chans att berätta om sina erfarenheter. Under pandemin har medlemmarna fått mer uppskattning av allmänheten, men det räcker inte.

– Vi tycker det är bra, men det räcker inte med synlighet och hyllningar. Det måste till bättre villkor och inte minst rätt till återhämtning, säger Marie Ekbom, projektledare på Kommunal, i ett pressmeddelande.

Det är 21 medlemmar som kommer ha ”sommarprat”. Bland annat Gift Blessing, som berättar om att jobba som elevassistent efter att ha vunnit Talang, och Stine Christophersen, som dubbades ”det illojala vårdbiträdet” efter att ha visselblåst förhållandena på Attendos vårdhem.

Sändningen påbörjas vid midnatt mellan fredag och lördag och pågår i 24 timmar. En del av symboliken är att folk jobbar dygnet runt. Och att vissa inte får sommarsemester.

– Det här är människor som tar hand om din mormor och som tröstar dina barn. Eftersom de ofta saknar en plattform att göra sina röster hörda på tänkte vi att vi skapar vår egen sändning, säger Sara Edbom och Joakim Lingström, Art Director respektive Copywriter på ACNE, enligt pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev