Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ny kampanj i lokaltrafiken om Sveriges roll under Förintelsen

Publicerad: 23 september 2020, 08:06

Sa ja. Sa nej. Sa inget. är Forum för levande historias kampanj för att locka besökare till två nya utställningar i Stockholm som berättar historien om Förintelsen.


I år har det gått 75 år sedan de nazityska förintelselägren befriades i Europa. I en ytterligare insats för att se till att historien inte hamnar i glömska satsar nu Forum för levande historia på att lyfta fram vad vi i Sverige visste om Förintelsen.

Kampanjen Sa ja. Sa nej. Sa inget. går upp i Stockholms lokaltrafik går upp samtidigt som också två utställningar i Stockholm. ”Sverige och Förintelsen” en bred bild av Sveriges relation till folkmordet och lyfter fram enskilda individers mod men också dåtidens rädsla och passivitet.

Parallellt visas en fotoutställning som belyser hjälpinsatsen Vita bussarna sedd genom fotograf KW Gullers kameralins.

– Det är oerhört angeläget att vi påminner om det som varit, särskilt i tider som nu då vi påverkas av alternativa fakta och vissa delar av historien tillrättalagts för att skapa oro och splittra grupper. Nu vill vi nå ut till stockholmarna med vårt spännande innehåll i huset på Stora Nygatan i Stockholm. Så småningom ska utställningarna på turné i landet så då får vi möjlighet att komma ut nationellt också, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Forum för levande historia.

Vid sidan av utställningarna ”Sverige och Förintelsen” och ”Vita bussarna – Fotografier av K W Gullers” kompletteras med workshoppar för unga, samtalskvällar och rapporter.

– Nu öppnar vi upp för publiken i våra lokaler och våra samtalskvällar kommer även fortsättningsvis sändas digitalt så att fler i landet kan lyssna, säger Silvia Ernhagen.

Kampanjen Sa ja. Sa nej. Sa inget. kommer vid sidan av lokaltrafiken att synas i andra kanaler under hösten.

 

Arbetsgrupp

Forum för levande historia

Johanna Arvidson, kommunikatör

Silvia Ernhagen, kommunikationschef

Johan Perwe, kommunikatör

Cecilia Snell, kommunikatör

SmallWorld

Nils Jarlsbo, AD

Daniela Juvall, AD

Sofia Sahlén, projektledare

Himlen

Katarina Gröndahl, copywriter

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.