fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ny kampanj ska få S-toppen tillbaka i Botkyrka

Publicerad: 15 februari 2023, 10:08

Ebba Östlin (S).

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Socialdemokraten Ebba Östlin avgick under dramatiska former från sin post som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Men nu startas en kampanj för att få tillbaka henne.

Ämnen i artikeln:

Politisk kommunikationSocialdemokraternaNyheterKampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Ebba Östlin (S) var den högst ansvariga politikern i Botkyrka kommun i flera år.

Men för två veckor sedan röstades hon plötsligt bort av sina egna partikamrater. En konflikt tog vid, varav ena sidan hävdade att det var hennes ledarstil som fick henne bortröstad. Den andra sidan pratade om en kupp, där kriminella element varit inblandade. Aftonbladet avslöjade bland annat att det fanns ett 50-tal nyblivna S-medlemmar som var kriminella personer med kopplingar till bland annat Vårbynätverket.

Nu har en kampanjs startats för att få tillbaka Ebba Östlin som kommunstyrelsens ordförande. Under parollen ”Backaebba” har en sajt startats, som registrerats av politikerkollegan Robert Aslan, som också frontar kampanjen tillsammans med flera andra, skriver SVT Nyheter.

På sajten finns en klocka som räknar ned till årsmötet och information om att nya medlemmar måste ha betalt sin avgift minst 30 dagar innan mötet.

Ebba Östlin har kommenterat händelserna i två Facebookinlägg. Enligt Bengt Johansson, professor i journalistik och masskommunikation, är detta kommunikationssätt allt vanligare bland makthavare.

– Kalkylen man gör är väl att det är bättre att bara berätta sin historia än att låta sig intervjuas. Sen får vi väl se om de har rätt, säger han till SVT Nyheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev