söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ny podd ska förklara transportsektorns omdaning – inleds med haveriet i Suezkanalen

Publicerad: 26 april 2021, 09:29

Tillsammans med Borg Owilli vill Transportföretagen i en ny podd förklara morgondagens transportmarknad. Första anhalt blir det uppmärksammade haveriet i Suezkanalen.

Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I den nya podcasten ”Från A till B - om en bransch i förflyttning”, framtagen tillsammans med Borg Owilli, vill branschorganisationen beskriva de stora förändringar som just nu pågår inom transportsektorn. Stora delar av transportindustrin testar just nu olika sätt att elektrifiera sin verksamhet och satsar stora pengar på olika AI-projekt. Scania lanserade så sent som förra året en elektrisk lastbil och svenska Einride har av Fastcompany utsetts till ett av transportindustrins mest innovativa företag, bara för att nämna två exempel.

– Vi är en bransch i förflyttning och har också många stora utmaningar framför oss som kan vara är svåra att få grepp om. En podcastserie är därför ett perfekt verktyg för att utbilda allmänheten om transportsektorn på ett effektfullt och lärorikt sätt, säger Mychele Östman, kommunikationschef på Transportföretagen.

Det första avsnittet handlar om morgondagens hamnar och tar avstamp i det mycket uppmärksammade haveriet i Suezkanalen, där fartyget Ever givens fastkörning fick lastfartyg att återigen runda Godahoppsudden.

– För oss på Borg Owilli har det varit spännande att djupdyka i branschens förutsättningar och hitta historierna som på bästa sätt kan förmedla det. Transportföretagen är en gammal vän till byrån och det har gjort det extra kul att utforska podcastmediet för att kommunicera deras budskap, säger Erik Reimers, creative director på Borg Owilli.

Podcasten kommer även att marknadsföras i sociala medier, utomhus och i print.

 

Arbetsgrupp

Borg Owilli:

David Borg, kundansvarig

Linnea Karlssson, projektledare

Erik Reimers, creative director

Anna Bjur, senior content manager

Vincent Janer, varumärkesstrateg

Jacob Larsson, content manager

Elin N Angelstedt, art director

Anna Larsson, content manager

Studio Olga:

Mathilda von Essen, exekutiv producent

Transportföretagen:

Mychele Östman, kommunikationschef

Joakim Johansson, content manager

Ebba Fredin, presschef

Mattias Olsson, innehållsansvarig

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev