måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Nya avsnitt släpps i dag av SBAB:s ”Boendeekonomi är jättekul!”

Publicerad: 5 april 2023, 08:23

Kalle Moraeus klättrar på karriärsstegen i de nya avsnitten av SBAB:s ”Boendeekonomi är jättekul!”

Kalle Moraeus får mer ansvar i den nya säsongen av SBAB:s miniserie ”Boendeekonomi är jättekul!”.

Ämnen i artikeln:

NyheterSBABPatrik SöderKampanjPR-kampanjReklamkampanjEkonomi

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


”Boendeekonomi är jättekul!” lanserades 2017 och ambitionen är den omöjliga uppgiften, att göra bolån och boendeekonomi ”jättekul”, det är den femte säsongen som släpps nu. 

I det första avsnittet får Kalle Moraeus ett nytt uppdrag och en mer framträdande roll.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

– Vi är övertygade om att humor är ett effektivt sätt att få ut vårt budskap så att det stannar hos mottagaren. Konceptet bygger på att vi gör knepiga ämnen jätteroliga, på riktigt. Vi har bevisat att det funkar fyra gånger och vi kommer göra det ännu en gång, säger Patrik Söder, marknadschef, SBAB.

Läs gärna Patrik Söder om receptet bakom succén: ”Jag har fruktansvärt mycket ångest” 

En viktig del av strategin är att målgruppen ska ägna tid med SBAB:s varumärke och för att lyckas med det används en Youtube-first-strategi. Miljontals Youtube-användare väljer aktivt att ta del av avsnitten som är uppemot 10 minuter långa.

Förutom Kalle Moraeus är Björn Gustafsson, Nour El Refai och Erik Haag med i även den här säsongen, samtliga i rollerna som sig själva.

– Jag har inte jättemycket skådespelarerfarenhet sedan innan men är väldigt stolt över att jag lyckas spela Kalle Moraeus så bra som jag gör, säger Kalle Moraeus.

Mycket tid läggs på manusarbetet inför inspelningstillfällena, vissa saker måste vara med eller uttryckas på ett visst sätt, men mycket av innehållet bygger på improvisation på plats.

– Under inspelningarna är alla skådespelare med och bidrar och bjuder på sig själva, vilket avspeglas i slutprodukten. Den kreativa friheten är superviktig för att miniserien ska bli så kul som den bara kan bli. Det är viktigt att vi ger förutsättningar för att släppa loss den kreativa kraften hos alla, säger Patrik Söder, marknadschef, SBAB.

Säsongen består av fyra avsnitt vilka kommer att finnas tillgängliga på SBAB:s Youtube-kanal och hemsida. Där går det även att titta på avsnitt och klipp från tidigare säsonger. 

Kampanj för den femte säsongen lanseras i dag och kommer pågå fram till april 2024. Annonsering kommer främst att synas i tv, online video, banners och i sociala medier.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev