söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Nytt koncept för Blocket: Vill att folk ska få tummen ur

Publicerad: 21 augusti 2023, 13:22

Foto: Pressbild

Att klaga på jobbet är en svensk folksport. I Blockets nya koncept, framtaget av Volt, presenterar de den enda lösningen på problemet.

Ämnen i artikeln:

BlocketVoltBaconKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Efter två år med "Början på något stort" lanserar Blocket och Volt det nya konceptet "Vad väntar du på?". De första filmerna från det nya konceptet, producerade av Bacon och regisserade av Kasper Häggström, är för Blocket jobb och försöker fånga en känsla många har när de nu återvänder till sina jobb. I stället för att klaga finns det enligt Blocket endast ett sätt att lösa problemet – att faktiskt byta jobb.

– I lågkonjunktur är det många som håller hårt i sina anställningar. Därför har vi behövt ta i riktigt ordentligt för att Blocket Jobb ska vara top of mind den dagen folk faktiskt går i jobb-bytartankar. Oväntat, kul och trams har varit våra ledord under hela processen från strategi till film. Vad sägs till exempel om en bödel som är sur över att han aldrig hinner i tid till förskolan? säger Lisa Granberg Gille och Alexandra Arvidson, kreatörer på Volt.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Det mer övergripande temat för det nya konceptet är att Blocket är stort, snabbt och folkligt. Efter att länge ha varit en sajt för radannonser har Blocket sedan några år tillbaka bytt fokus. Förra året införde de gratis annonser för en rad kategorier och har i stället satsat på att bredda sitt erbjudande. Utöver kringtjänster, exempelvis transport och försäkring, satsar de hårt på undersajter som Blocket Bostad och Blocket Jobb.

– Blocket har ett gigantiskt utbud och enorma mängder besökare och kan därför vara lösningen på det mesta – oavsett om du vill sälja ett porslinstroll, skaffa en porsche eller ett sommarvik i Hagfors. Med vårt nya koncept “Vad väntar du på?” vill vi uppmuntra folk att få tummen ur och ta tag i det där man skjuter på, oavsett om det är ett jobbsök eller en garderobsrensning, säger Mattias Bogren, marketing director på Blocket.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev