Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Nytt koncept från Pantamera – hyllar Sveriges minsta klimatrörelse

Publicerad: 27 oktober 2020, 09:44

En klimatrörelse behöver inte vara större än en hand som lägger tar burken från kassen till pantautomaten.


Ämnen i artikeln:

PantameraGranath

I dag har Pantameras nya koncept ”Sveriges minsta klimatrörelse”, framtaget av Granath, premiär. Konceptet kommer att komplettera det långlivade konceptet byggt kring covers av ”Guantanamera”.

Sedan 1984 har Pantamera, som är ett reklamdrivet varumärke ägt av Returpack, genom kommunikation påmint oss om vikten av att panta burkar. Den långa satsningen verkar ha burit frukt. Sedan pantsystemet infördes har svenskarna pantat cirka 41 miljarder burkar och flaskor, något som motsvarar en klimatbesparing på cirka 3,5 miljoner ton koldioxid. I år ser det ut som att det blir ytterligare pantrekord, pådrivet av att vi suttit mer hemma och därmed konsumerat mer läsk, vatten och alkohol.

Med det nya konceptet vill Pantamera och Granath hylla den lilla fysiska rörelse som flyttar burken från kassen till pantautomaten och som ligger till grund för miljöbesparingarna.

– Vår strategi har alltid varit att uppmuntra till att panta mera med glimten i ögat och med musiken som en bärande del. Den kommunikationen kommer vi att fortsätta med parallellt med klimatargumenten, säger Katarina Lundell, kommunikations- och marknadschef på Pantamera.

Lanseringskampanjen, som är producerade av FLX och regisserade av kollektivet Crazy pictures, kommer att gå i tv, bio, utomhus, i tunnelbanan, butiker samt i sociala kanaler.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp:

Uppdragsgivare: Katarina Lundell, marknadschef Returpack/Pantamera

Byrå: Granath

Creative Director: Fredrik Espmark

Art Director: Maria Lamke

Copywriter: Jens Thelfer

Projektledning: Göran Berggard

Produktionsledning: Charlotte Swärd

Filmproduktionsbolag: FLX/Crazy Pictures

Mediabyrå: Scream

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

PantameraGranath

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.