söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Nytt socialt media utmanar Goliat – Nord DDB ska hjälpa Bld att ta mark

Publicerad: 13 september 2022, 08:22

Bld gör ett försök att skapa ett inkluderande socialt medie. Med sig har de Nord DDB. Foto: Nord DDB

Nu vill ett nytt socialt medie ta mark och säger sig vilja utmana Tiktok och Instagram – bld vill locka användare till ett mer aktivt deltagande. Förbi är tiderna för det passiva skrollandet. Med sig har de Nord ddb som strategisk partner.

Ämnen i artikeln:

Nord DDBKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Bld vill ändra på det fenomen som en del sociala medier blivit ökända för, där det perfekta livet målas fram och skapar ångest eftersom att den sammantagna bilden visar ett ouppnåeligt ideal. 

 – Vårt mål är att återinföra det som sociala medier en gång handlade om, människor som delar intressanta och roliga upplevelser från sina liv med varandra för gemenskapens skull. Vi vill bidra till mindre broadcasting och doomscrolling, och mer interaktion mellan människor, säger Veronica Wittenström Runge, head of strategy & business development på bld.  

Vid sin sida har de Nord DDB som strategisk och rådgivande partner under utvecklingen av varumärket.   

– Vi blev direkt imponerade av teamet på bld, att utmana Meta och TikTok är att gå emot Goliat, det kunde vi inte säga nej till. Det är otroligt kul att få vara med på deras resa från start, också för att få ut blds story på bästa sätt, säger Oskar Valdre, Strategy director på Nord DDB.  

Teamet hos bld är i full gång med utformandet av plattformen och tar tillsammans med Nord DDB fram ett varumärkesnarrativ och en brand book. Lanseringen är planerad till i vinter. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev