måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Oatlys nya känga mot Arla i jättekampanjen: ”Hoppas de får många nya besökare till sin receptsajt”

Publicerad: 14 april 2023, 08:30

Bild 1/2  Oatly hoppas bidra till Arlas sajttrafik. Foto: Pressbild

Havredrycksjätten Oatly är inte främmande för att dela ut kängor till mjölkbranschen i sin reklam. Och nu pikar de Arla – och menar att det inte alls är ett utpekande: ”De är så himla bra.”

Ämnen i artikeln:

NyheterOatlyArlaKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Numera ligger det närmast i Oatlys DNA att dela ut kängor till mejeribranschen i deras kampanjer. De har också dömts i Marknadsdomstolen för just detta. Den senaste kampanjen är inte sämre. 

I en jättekampanj gör de reklam för sina havreprodukter – och hänvisar sedan till Arlas receptsajt för tips på maträtter man kan laga med Oatlys produkter.

– De här tre nya produkterna funkar kanonbra i allt möjligt, typ matlagning, bakning, smoothies, gröt, alltså alla ställen där man brukar använda mjölk, och då tänkte vi att då kan vi väl låta folk inspireras av de suveräna receptsajterna som mjölkindustrin, inte minst Arla, byggt upp genom åren. Sen angående ”modig kampanj” så beror det på hur man ser det, det är ju också en tack-kampanj, säger Oskar Pernefeldt, art director på Oatly.

Vilka känslor hoppas ni att kampanjen ska frambringa?
– Glädjekänslor! Och lätthetskänslor, eller vad man ska kalla den sortens känsla för, tänk så lätt det blir att laga mat och baka och hålla på fast med havredryck i stället för mjölk nu. Alla som längtat efter att gå full on på havre kan bara byta rätt av, säger Ida Backman, copywriter på Oatly.

Att Oatly pikar mejeribranschen är välkänt, men att de skulle peka ut Arla håller inte Ida Backman riktigt med om.

– Vi pekar ju inte ut någon här, utan till deras receptsidor eftersom vi tycker att de är så himla bra. På riktigt, all cred till dem, alltså vilket jobb de har gjort. Egentligen skulle man väl vilja ge alla mejerier som uppfunnit nya och behändiga och smaskiga recept en eloge, men den här gången fick det bara bli en av de större, säger Ida Backman. 

Hur tror ni att kampanjen tas emot av den stora massan?
– Det blir väl som vanligt: några blir glada, några blir arga, några tycker vi är uppfriskande och andra tröttsamma, men de flesta bryr sig nog inte jättemycket. Man ska ju inte överskatta intresset för havredryck och reklam heller, än mindre kombinationen av de båda. Men vi hoppas ju budskapet går fram om att de nya havredryckerna funkar i typ allting nu, och att alla springer direkt till affären och köper dem, säger Oskar Pernefeldt. 

Har ni fått några reaktioner än?
– Lite här och lite där. Min mamma sa att hon tycker det är kul men jag är inte säker på att hon riktigt fattar den. John på ODMC tycker den är fiffig i alla fall, säger Ida Backman.

...och har ni fått några reaktioner från Arla..?
– Nej, men vi hoppas att de får många nya besökare på sin receptsajt, säger Oskar Pernefeldt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev