måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Obekväm stämning när Volt gör kampanj för Blocket

Publicerad: 5 april 2023, 11:00

Blocket släpper ny kampanj med Volt.

Nu finns möjligheten att välja frakt i stället för att göra upp affären hemma hos säljaren på Blocket. Blocket är förknippat med möten mellan främlingar och upphämtning av prylar hemma hos folk.

Ämnen i artikeln:

NyheterBlocketGiants & ToysKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Med en serie filmer som dramatiserar säljare som saknar social fingertoppskänsla vill Blocket påminna om att det kan vara rätt skönt att får grejerna hemskickade ibland.

”Alla har en flippig Blockethistoria. Det finns något väldigt starkt i det. Det är kul att tänka på hur många obekväma situationer som människor har hamnat i bara för att man skulle köpa den där stavmixern eller det där tv-spelet. Plötsligt är man hemma hos en total främling och är i hens våld under några minuter. När annars i livet är man det? Med den här kampanjen ville vi påminna om att det ibland kan vara rätt skönt med frakt i stället”, skriver Lisa Granberg Gille och Alexandra Arvidson, kreatörer på Volt i ett pressmeddelande.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Allt fler handlar begagnat i takt med att inflationen sätter press på privatekonomin. För att göra det enklare att handla hållbart har Blocket tagit fram tjänsten Frakt med köpskydd.

Filmerna har regisserats av Jesper Ganslandt på Giants & Toys. I kampanjen får vi möta några gränslösa Blocketsäljare som på olika sätt försätter köparna i total obekvämhet. 

Blocket har noterat en kraftig ökning av annonser på sin plattform i takt med att begagnat blivit allt mer populärt. Under januari 2023 uppgick ökningen till 63 procent jämfört med samma period föregående år. 

För att öka säkerheten för både köpare och säljare på sin plattform har Blocket skapat tjänsten ”Frakt med köpskydd”. Tjänsten är en i raden av nya tjänster sedan Blocket förra året meddelat att annonsering inom de populäraste kategorierna blir gratis.

– Ibland är upphämtning av den där prylen smidigt, ibland kanske frakt hade varit enklare. Vi har alla varit där någon gång och det är den igenkänningen – och ibland paniken – vi vill flörta med. Frakt är alternativet för de som ibland vill slippa ses, säger Kristian Packalén, cd på Blocket. 

Kampanjen kommer att synas i tv, utomhus, poddar, radio och digitala kanaler.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev