Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Osannolika sätt att spara i HSB:s senaste kampanj

Publicerad: 6 februari 2020, 15:54

När HSB relanserar sitt erbjudande inom bosparande väljer man tillsammans med FCB Fältman & Malmén att ställa det mot en rad osannolika sätt att få ihop till kontantinsatsen.


Ämnen i artikeln:

FCB Fältman & MalménHSB

Bostadsfrågan är en av Sveriges politiskt hetaste. Otaliga är tidningsrubrikerna som de senaste åren berättat om hur svårt det är för ungdomar att köpa sin första bostad.

Vid årsskiftet inledde HSB ett samarbete med en ny bankpartner och vill därför nylansera sitt erbjudande inom bosparande. I re-lanseringskampanjen, framtagen av FCB Fältman & Malmén, lyfter de upp en rad osannolika sätt att få ihop till kontantinsatsen och ställer dem mot HSB:s eget erbjudande.

– Att bospara är relevant för många och HSB är den enda aktör som har paketerat det. Nu vill vi att fler ska upptäcka bosparandet genom att koppla det till sparande till kontantinsatser. Kampanjen är också den första större gjord i HSB:s nya grafiska profil, säger Caroline Hedlund, marknads- och kommunikationschef HSB Projektpartner och HSB Finansstöd.

– Läget på bostadsmarknaden kan kännas hopplöst för många unga, samtidigt som vi faktiskt vet att många sparar aktivt. Med den här kampanjen vill vi visa att bosparande är ett bra sätt att spara ihop till en framtida kontantinsats. Istället för att hoppas på att pengasituationen löser sig genom oväntade sätt – som i kampanjen, säger André Johansson, marknad- och kommunikationschef HSB Riksförbund.

Arbetsgruppen FCB Fältman & Malmén:

Magnus Fältman, CD

​Björn Nordfors, Art Director

​Bo Tidelius, Copywriter

​Viktor Olsson, Copywriter

​Jakob Norrby, Account Manager

​Robert Berge, Designer

​Andreas Ekedahl, Designer

​​Ellinor Sahlström, Motion Graphics Designer

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FCB Fältman & MalménHSB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.