Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Påven uppmanar alla att vaccinera sig i ny reklamfilm

Publicerad: 18 augusti 2021, 07:44

Påve Franciskus med biskop Anders Arborelius på ett besök i Sverige 2016.

Foto: Emil Langvad/TT

Påve Franciskus uppmanar kristna att vaccinera sig mot covid-19 i en reklamfilm. ”Att vaccinera sig är en kärlekshandling”, säger han i videon.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Tillsammans med sex kardinaler från USA och Latinamerika uppmanar Påve Franciskus människor att vaccinera sig i en video från Ad Council, rapporterar New York Times.

– Tack vare Guds nåd och hårt arbete har vi nu vacciner för att skydda oss mot covid-19. De ger hopp om att avsluta pandemin, men bara om de är tillgängliga för alla och om vi samarbetar med varandra, säger påven i reklamfilmen.

Enligt New York Times är religiösa grupper oftare skeptiska mot vaccinet, och det är därför religiösa ledare kan göra stor skillnad genom att förespråka vaccinet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.