söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Peas of Heaven lanserar ny kampanj med Forsman & Bodenfors: Odla din egen korv

Publicerad: 4 juli 2022, 09:47

I nya kampanjen av Forsman & Bodenfors kan man beställa hem ärtfrön, odla dem och skicka in de mogna ärtorna så gör Peas of Heaven korv av dem som du sedan får hem på posten.

Ämnen i artikeln:

NyheterForsman & BodenforsKampanjPR-kampanjReklamkampanj

R

Redaktionen

red@resume.se


Den nya produkten och kampanjen är nästa steg under kommunikationskonceptet ”Your Favorite Foods Are Now Plant Based”. Odla-hemma-kitet består av ärtfrön, instruktioner och en påse att skicka in dina mogna ärtor i. Konsumenten kan välja mellan att odla chorizo, grillkorv eller cabanossy. 

– Med den här idén vill vi på ett väldigt konkret sätt visa vad växtbaserad snabbmat är. Och med tanke på att hemmaodling är så populärt kändes det kul att låta folk testa att odla korvar för första gången någonsin. Det är kanske inte det snabbaste sättet att få en chorizo, det tar ca 50 dagar för ärtorna att mogna, men kanske har man på köpet även fått lite mer respekt för råvarorna och processen som ligger bakom en enkel växtbaserad korv, säger Julia Holtback Yeter, art director på F&B i ett pressmeddelande. 

Kampanjen kommer gå främst online och i sociala medier och fröpåsarna finns också att beställa i Peas of Heavens’s webshop. 

2020 fattade EU beslut om att man inte behöver göra skillnad på vegetariska och köttbaserade korv och hamburgare. I ett pressmeddelande skriver Forsman & Bodenfors att ”förändringen inte slagit igenom i samhället och i vår kultur ännu”. 

– Det viktigaste är att förändra normen i samhället och avdramatisera växtbaserad mat. Det här initiativet är ett sätt att göra det då vi låter människor bli en del av tillverkningsprocessen och ökar förståelsen för hur god vardagsmat faktiskt blir till, säger Peas of Heavens utvecklingschef Julia Granung i en kommentar.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/2  

Forsman & Bodenfors

Johanna Landberg – Art Director

Julia Holtback Yeter – Art Director

Nina Friman – Art Director

Karl Risenfors – Art Director

Anna Karlsson – Copywriter

Christoffer Persson – Designer

Ewa Edlund – Account Executive

Julia Samuelsson – PR

Samuel Danofsky – PR

 

Forsman & Bodenfors Studios 

Jim Elfving – Producer

Emil Gradén – Compositor

Ludvig Woll – Director of photography

Jimmy Wulff – Post production

Linda Eriksson – Post production

Client: Peas Of Heaven

Gustav Johansson – Creative Director

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev