fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Personliga videohälsningar ska locka moderata dörrknackare

Publicerad: 30 mars 2022, 12:44

Efter inspiration från Tyskland och Norge blir Moderaterna första parti i Sverige att testa personaliserade videos. Kommunikationschefen Martin Borgs kallar pilotprojektet för succé och ser ytterligare användningsområden i valrörelsen.

Ämnen i artikeln:

NyheterModeraternaPolitisk kommunikation

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


På helgens Sverigemöte gick startskottet för Moderaternas valrörelse. Visst har väljarna märkt av att det är valår redan tidigare, men nu stegras kommunikationen upp ytterligare några steg. Sverigemötet samlar cirka 2000 aktiva medlemmar och är tänkt att stärka engagemanget bland inte minst lokala aktiva. En nyhet för i år är att partiet satsar ordentligt på att värva dörrknackare bland de aktiva. Det görs inte minst genom en personaliserad videokampanj som gick ut till samtliga besökare. I videon får samtliga mottagare en personlig hälsning från partiledaren Ulf Kristersson och under filmens gång dyker både deras namn och lokala referenser upp. Filmerna möjliggörs av teknik från det norska bolaget Seen, ett bolag som tidigare jobbat med Ving. Den personliga informationen om mottagarna hämtas från CRM-systemet. Enligt Martin Borgs, kommunikationschef på Moderaterna, har filmerna varit en succé och varje klipp har setts i snitt sex gånger. Nu ser han framför sig att de kommer använda tekniken till fler kampanjer, exakt vad vill han dock inte avslöja. Just dörrknackningsfilmerna, framtagna av Moderaternas byrå Season5, ska inom den närmsta tiden gå ut till samtliga partilmedlemmar.

– Att få någon att ens titta på en film är svårt, att då få såna här resultat är otroligt. Det är ett tydligt kvitto på att de som sett den tyckt att den varit så rolig att de visat den för fler.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Martin Borgs berättar vidare att de sett att partier i Norge och Tyskland använt sig av tekniken, men att Moderaterna är först ut i Sverige. 

– Vi ville kickstarta valrörelsen. Dörrknackning är ett beprövat sätt att vinna väljarnas förtroende men på grund av pandemin har vi inte kunnat vara ute. 

I princip samtliga partier har sedan 90-talet haft en klart vikande trend gällande antal medlemmar, så även Moderaterna. Martin Borgs säger dock att kampanjsatsningen inte har med rekryteringssvårigheter att göra.

– Nej, det är snarare två års pandemi som är skillnaden. Vanligtvis är dörrknackning något vi håller på med löpande men nu har vi av förklarliga skäl inte kunnat hålla igång.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev