onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Pointseven vill ge dammsugarköpare ”hjärnorgasm” med ASMR-kampanj

Publicerad: 8 maj 2023, 11:15

Foto: Skärmdumpar från reklamfilmen

Pointseven har skapat en ny reklamkampanj för robotdammsugaren Roborock med målet att ge potentiella köpare en ”hjärnorgasm”. Hur? Med ASMR.

Ämnen i artikeln:

Marknadsföring

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Att kommunicera teknisk data som sugkraft, batteritid, och andra produktspecifikationer är inte jättespännande. Hur tar man det till en ny nivå? Det frågade Pointseven sig och kom fram till att ASMR var lösningen.

– Att bara rabbla produktdata blir snabbt ganska tråkigt och skapar lite anknytning hos mottagaren. Visst finns det exempel på när man lyckats göra detta genom udda kreativa grepp, som Iprenmannen som sjunger fram produktegenskaper, men de är få. Vi tycker vi har hittat ett nytt sätt att presentera tekniska data som känns modernt och relevant, säger Sara Sjöman, vd på Pointseven.

Den nya kampanjen för Roborock vill snarare vara återhållsam och nedtonad.

– Vi vill fånga folks uppmärksamhet genom att framföra en viskning i en värld där alla andra skriker. Vi använder ASMR för att nå ut i det digitala bruset, och använda en befintlig subkulturell yttring som fullkomligt exploderat senaste åren. Vi tror att det krävs att får folk att faktiskt känna någonting när de konsumerar reklam, säger Ellinor Sahlström, creative director på Pointseven i ett pressmeddelande.

Kampanjfilmen är en blandning av robotdammsugaren Roborock 8, vardagliga ljud, och internetfavoriten med ”satisfying” innehåll. Tanken är att väcka en känsla av tillfredsställelse, skriver Pointseven i ett pressmeddelande.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev