Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Polisen vill locka unga – sänder realityserie på IGTV

Publicerad: 20 november 2020, 12:42

Realityserien ”Ingripandepoliserna” är framtagen av myndighetens egen kommunikationsavdelning och ska locka fler unga till polisutbildningen.


Ämnen i artikeln:

Polisen

Polisen har länge haft problem med att locka nya poliser i samma takt som de äldre slutar, en utveckling som de senaste åren dock börjat vända. En viktig del i det är naturligtvis att locka fler till polisutbildningen. När höstterminen startade stod hela 20 procent av utbildningens totalt 1020 platser tomma.

I ett försök att få fler unga att få upp ögonen för yrket satsar Polisen nu på en realityserie i sju avsnitt. Serien ”Ingripandepoliserna” kommer att sändas på myndighetens Instagram TV-kanal och leds bland annat av poliserna Hans och Carlos, en duo som har över 50 000 följare på Instagram.

– Att vara polis är det finaste man kan vara, säger Hans i ett pressmeddelande.

Tanken är att serien ska ge en bakom kulisserna-inblick i livet som polis. Målgruppen är de mellan 19 och 28.

– Vi vill fånga känslan av att vara polis och visa att det är ett roligt jobb trots att det är svåra uppgifter som man tvingas hantera. Det är ett viktigt uppdrag som vi tror att många kan lockas till om man får se mer av vad jobbet innebär bakom kulisserna, säger Lena Glennert, kommunikationsstrateg på polisen.

Serien startar på måndag 23 november och avsnitten kommer att kompletteras med Reels, inlägg och tillgång till chattar med poliserna. Marknadsföringen av serien kommer att ske på utomhustavlor, i bussar samt i digitala och sociala medier.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Carola Määttä, kommunikationsdirektör

Lena Glennert, kommunikationsstrateg

Jessica Svärd Bardwall, kommunikationsstrateg

Li Rodziewicz, videoproducent

Philip Ottoson, videoproducent

Maria Elmqvist, projektledare

Barbara Appelgren, produktionsledare

Nadia Jaber, pressekreterare

Lars Hedelin, film/fotograf

Björn Enström, kreatör/art director

Kajsa Öijerholm, kreatör/copywriter

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Polisen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.