torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Pool tar fram kampanj för digital pantsättning av guld: ”Oväntade intäkter”

Publicerad: 16 mars 2023, 11:03

Digipant, en ny digital tjänst för att belåna och sälja guld.

Foto: Pressbild

Pantsätt ditt guld istället för att ta snabblån. Det var utgångspunkten i den lanseringskampanj som Pool har tagit fram för Digipant, en ny digital tjänst för att belåna och sälja guld.

Ämnen i artikeln:

PoolKampanjNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


I ett pressmeddelande beskriver bolaget det som ett smartare alternativ till andra lätt krediter på marknaden. ”Om räntan eller lånet inte kan betalas, säljer långivaren värdeföremålet och löser skulden. Ingen kreditupplysning, ingen risk för kronofogden”, skriver bolaget.

– Vi vill påminna om det guld som många har på sig till vardags eller förvarar hemma i byrålådan, men kanske inte tänker på i termer av pengar. En liten extra trygghet i ekonomiska otrygga tider, om mobilen går sönder, elstödet uteblir eller någon du är kär i frågar om ni ska åka till Madrid över helgen. Vi kallar det oväntade intäkter, säger Martin Drejenstam Johansen, copywriter på Pool.

Bakom bolaget Bakom Digipant står Sefina Pantbank. Tanken med at de nu startar Digipant är att göra det enklare att belåna guld, och tillgängliggöra pantlånen för fler.

– Digipant har utvecklats, testats och lanserats på rekordtid, men konceptet har ju fått mogna sedan 1884 så det viktigaste fanns redan på plats. Nu kan vi erbjuda samma pålitliga värdering, snabba utbetalningar och fina kundservice även till dem som kanske inte vill eller har möjlighet att ta sig till ett fysiskt pantkontor, säger Mathias Stjernlöf, marknadschef på Sefina/Digipant.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev