onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Putin hånar Europa i bisarr julreklam: Extremkyla och husdjur som föda

Publicerad: 28 december 2022, 08:40

I en ny propagandavideo varnar den statsägda ryska tv-kanalen RT för vad som kommer att hända i Europa om vi fortsätter stödja Ukraina.

Ämnen i artikeln:

UkrainakrigetUkrainaRysslandNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


I juletid har RT lanserat en reklamkampanj som riktar sig till européerna. Till julpsalmen ”Stilla natt” får tittarna följa en familj under sitt julfirande 2021, 2022 och 2023. För varje år blir familjens förhållanden värre och kallare. 2022 får de använda sin hamsters hjul för att generera elektricitet, följande år har samma husdjur malts ned i soppan.

Den antieuropeiska filmen har den senaste veckan fått stor spridning på sociala medier, rapporterar Daily Mail.  

Med propagandan vill Ryssland skapa rädsla och varna tittarna kring vad som kan hända
om vi fortsätter att stå bakom Ukraina.  Reklamen avslutas med texten ”Merry anti-russian Christmas! If your media doesn't tell you where this is all going RT is available via VPN.”

Igor Sushko, en före detta racerförare som föddes i Ukraina, twittrade: ”Propagandaannonser som kommer ut på ryska kanaler tillgängliga online i Europa för att ingjuta rädsla hos européer genom energiterrorism.”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev