måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Regionens udda val av mediekanal – gör kampanj på Flashback Forum

Publicerad: 9 december 2021, 13:16

I Västra Götelandsregionen rullar SRHR-bussen runt för att prata om sexuell hälsa. Nu tar man till en udda strategi för att lyfta den digitala tjänsten.

Ämnen i artikeln:

FlashbackValentin Experience

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Under hösten har Västra Götalandsregionen breddat SRHR-bussens verksamhet och skapat en chattbot för frågor om sexuell hälsa, VGR Chatbot. Målet är att locka personer som normalt inte vänder sig till vården, och en framför allt prioriterad grupp är män utanför storstadsregionerna.

Med hjälp av byrån Valentin Experience kom man fram till att en bra mediekanal för annonskampanjen var internetforumet Flashback.

– När vi funderade insåg vi att män redan chattar anonymt om sin sexuella hälsa. Under avdelningen för sex på Flashback finns trådar om för tidig utlösning som har fått över 700 000 visningar. Bra att den typen av frågor lyfts, men tyvärr kan klimatet på Flashback vara hårt och inte så hjälpsamt, säger Anna Kuylenstierna, digital marknadsföringsspecialist på Valentin Experience. 

Under parollen ”Let's talk about sex baby!” syns VGR:s annonser i Flashbacks forum om sex.

Så här ser annonsen ut på hemsidan.

– VGR som avsändare i sig sticker ut på Flashback, men vi ville också väcka intresse genom att vara visuellt mer tilltalande i en djungel av annonser för heta linjer, dildos, och ”Sveriges hetaste tjejer”, säger Nicole Gray, art director på Valentin Experience. 

– Det kanske är otippat för en offentlig aktör som VGR att annonsera på Flashback. Men det ger vården en närvaro i ett nytt sammanhang, och ger Flashbackanvändarna en väg att prata om den här typen av frågor med någon som är professionell, säger Anna Kuylenstierna.

Hittills har över 200 personer kommit från Flashback till VGR Chatbot, och då har endast 4 procent av budgeten spenderats. 

– Med en CPC på ca 3 kr, så jag känner mig jättenöjd, avslutar Anna Kuylenstierna.  

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev