Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Rodolfo med första kampanjen för padelsatningen på NK:s tak

Publicerad: 29 april 2021, 08:45

”Padel on another level” ska få Stockholmarna att ifrågasätta sina fördomar om den växande sporten.


Ämnen i artikeln:

Rodolfo

I december rapporterade Resumé om att Rodolfos grundare Ludwig Jonsson och Adam Lundberg går in som delägare i NK:s padelsatsning på taket av Parkaden. Byrån är också kreativ kommunikationsbyrå för projektet och lanserar nu första kampanjen som syns på utomhustavlor, NK:s varuhus samt sociala medier.

Varumärket Ascaro Padel & Social har ambitonen att vara ”världens första livsstilsvarumärke kring padel” vid sidan av padelbanorna på NK:s tak säljer bolaget också kläder och accessoarer.

Den nya kampanjen tar utgångspunkt i att padeln har växt starkt i antalet utövare, men att kommunikationen kring sporten inte har följt med i utecklingen. Det vill Ascaro ändra på  med kampanjen: ”Padel on another level” – att ta padeln till en ny nivå. Att anläggningen är beläget på taket av NK är också det som är i fokus i kampanjen där man exempelvis gjort en digital 3D-rendering av den klassiska NK-klockan. 

– Projektet handlar även om att utmana den förutfattade bilden som många har av padel. Vi tror att Ascaro kan vara en ingång till padel för skeptiker. Det är svårt att säga nej till en sportanläggning på ett tak mitt i stan, säger Josefine Brangstrup, art director på Rodolfo i en kommentar.

Några av de involverade är Ascaros grundare Oscar Arrsjö och Christian Albinsson (grundare av kommunikationsbyrån Oh My), den grafiska identiteten är framtagen av Marcus Gärde, bilderna är fotograferade av Osman Tahir, utomhustavlorna tillhandahålls av Ocean Outdoor och även Oh My har varit delaktiga.

 

Arbetsgrupp

Rodolfo: 

Adam Lundberg, Client Director 

Ludwig Jonsson, Creative Director

Josefine Brangstrup, Art Director

Jonas Axelson Fisk, Copywriter 

Emma Svensson, Production Assistant 

Gabriella Jangfeldt, Designer 

Björn Tollström, 3D Designer 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rodolfo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.