Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Rosa soppa ska locka turister till Litauen

Publicerad: 1 juli 2020, 12:30

Den traditionella soppan Šaltibarščiai är gjord på rödbetor.

Foto: Lithuania Travel

Den rosa soppan Šaltibarščiai står i centrum i en ny kampanj som ska locka turister till Litauen.


Den är färgad rosa av rödbetor, serveras kall och kan numera kalla sig för ansiktet utåt för Litauisk turism. Det är den litauiska tursitsdirektionen, Lithuania Travel, som tagit fram en ny kampanj med den traditionella soppan Šaltibarščiai i centrum, rapporterar Adweek

Den syns dels i en reklamfilm som lyfter landets olika färger, som det gröna från skogen, det blåa från havet – och det rosa från soppan. Bilder på soppan tapetserar också golvet på flygplatsen i huvudstaden, med en uppmaning om att ta en selfie. Typiska souvenirer, som t-shirts, har producerats med soppan som motiv. Och den Litauiska posten har dessutom skapat ett rosa frimärke. 

”I år tar vi vår gastronomiska identitet ett steg längre”, säger Indre Trakimaitė-Šeškuvienė, marknadschef på Lithuania Travel, enligt Adweek. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.