Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

S satsar på Magdalena Andersson – här är partiets valkampanj

Publicerad: 5 augusti 2022, 08:13

Med fem veckor kvar till valdagen släpper Socialdemokraterna sin officiella valkampanj. I kampanjen är det ett tydligt fokus på Magdalena Andersson som det senaste halvåret åtnjutit höga förtroendesiffror från svenska folket.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaPolitisk kommunikationValet 2022Nyheter

Semesterveckorna närmar sig sitt slut och i de politiska partierna förbereder man sig för valspurten. Under gårdagen presenterade Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin den valkampanj som de närmaste veckorna kommer att synas i hela Sverige. I kampanjen har partiet valt hela sex fokusområden – den grova brottsligheten, skolan, pensionerna, klimatomställningen, jobben och Magdalena Andersson

LÄS MER: Lista: Så har partierna resonerat i valet av byrå för valkampanjerna 

I valfilmen får vi se statsministern snöra på sig sina röda arbetsskor och ge sig ut på byggen, nattvandringar och skolor runtom i Sverige. Däremellan hinner hon även med en vända rundpingis och ett samtal till sin mamma. Valfilmen avslutas med partiets officiella valslogan ”Tillsammans kan vi göra vårt Sverige bättre”.

– Magdalena Andersson är en person som lägger stor vikt vid att träffa människor och presentera lösningar på de samhällsproblem hon vill ta tag i. Det är också något som genomsyrar hela den socialdemokratiska valkampanjen. De kommande veckorna kommer många svenskar möta socialdemokrater. Vi kommer prata om vår politik och om hur vi tillsammans kan göra vårt Sverige bättre, säger Tobias Baudin i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Vi har miljonsiffrorna – så mycket lägger partierna på kampanjer under valåret

Även om flera andra ledande företrädare förekommer på valaffischerna är det tydligt att partiet fokuserar på Magdalena Andersson. Statsministern har sedan hennes tillträde utklassat konkurrenterna när det kommer till förtroende från svenska folket. I årets valkampanj kommer Socialdemokraterna att trycka 50 000 affischer, vilket är 25 procent mer än i valrörelsen 2018. Valfilmen kommer från och med den 8 augusti att visas på tv och på bio. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.