tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Så låter årets Pantamera-tolkning

Publicerad: 24 juni 2020, 08:19

Efter Linda Pira och Rolandz är det Kaliffas tur att tolka den ständigt återvunna Pantamera-låten.

Ämnen i artikeln:

PantameraReturpackGranathKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Returpacks välkända reklamkoncept ”Pantamera”, byggt kring en nytolkning av den klassiska ”Guantanamera”, togs från början fram av reklambyrån SWE. 2016 försökte Returpack tillsammans med ANR BBDO växla ut konceptet men bara två år senare, i samband med att Returpack återupptog sitt samarbete med Granath, var det återigen tillbaka.

De senaste två åren har Pantamera-låten tolkats av Linda Pira och Rolandz, i år har turen kommit till Kaliffa.

– Vi har haft ögonen på Kaliffa längre och blev väldigt glada när han ville bli nästa uttolkare. Tillsammans med ett skönt produktionsteam blev det låt och film som vi tror ska passa sprida glädje in denna annorlunda vår och försommar, säger Fredrik Espmark, creative director på Granath.

Kampanjen har redan haft premiär och kommer att rulla vidare in i sommaren. Kanalerna är sociala medier, tv, playtjänster, radio och utomhus.

– 85% av alla burkar och flaskor som säljs pantas, men vårt mål är att vi ska nå 90%. Unga vuxna är en viktig målgrupp eftersom de konsumerar mycket och kan panta ännu mera. Men lika viktigt är att påminna brett för att hålla pantnivåerna uppe.  Färsk statistik visar att vi pantade över 2 miljarder burkar och PET-flaskor i Sverige under 2019. Det är ett snitt på 201 pantade burkar och flaskor per person. Den sammanlagda pantningen motsvarar en besparing på omkring 180 000 ton koldioxid, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev