Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Så trollas Filmstaden efter godisgate: ”Kul att hoppa på en snackis”

Publicerad: 12 april 2022, 13:28

Bild 1/2  

Efter att Filmstaden förbjöd godis på biosalongerna utbröt ramaskri på sociala medier. Streamingbolaget Allente var inte sena att tjuvnypa biobolaget – och efter det hoppade SL på trenden.


Ämnen i artikeln:

BlixtkampanjFilmstaden

Under gårdagen meddelade Filmstaden att de från och med nu förbjuder besökarna från att ta med sig eget snacks in i salongerna. Folkstormen, i både sociala och traditionella medier, lät inte vänta på sig. 

När streamingbolaget Allente, som är en sammanslagning mellan Viasat och Canal Digital, såg att konkurrenten var ute i blåsväder tog de chansen att dela ut ett extra nyp. Sedan i går har de på Facebook köpt annonser med copyn ”Filmsnacks är bäst när du får välja det (helt) själv”. 

LÄS OCKSÅ: Krisexperterna om Filmstadens godishaveri: ”Missade båda målen” 

Initiativet kom från bolagets marknadsavdelning och marknadschefen Teresa Hedlund säger att de framöver ska försöka hitta liknande sätt att vara mer rappa i sin kommunikation.

– Det är många i den här rätt lättsamma debatten som sagt att det är lika bra att streama och det håller ju vi med om! Vi ville visa att hos oss, där man ju tittar på film hemma i soffan, så får man ta med vilket snacks som helst. Det är lite kul att hoppa på när det blivit en så stor snackis.

”En het diskussion”

Även SL hoppar på trollandet och i ett inlägg på Facebook skriver de att det går bra at ta med sig färdkost när man reser i kollektivtrafiken. I ett mejl skriver SL:s presstjänst följande efter en förfrågan om en kommentar om inlägget:

”Efter visst letande fick jag tag på kaninen Åke. Han hade somnat i ett hörn, förmodligen av nån form av chips- och popcornkoma. Såhär sa Åke när jag fick liv i honom:

 – Det blev ju en het diskussion i medierna med anledning av att Filmstaden har ändrat sina regler om medhavt godis och snacks. När den frågan var aktuell ville vi på SL passa på att påminna om vilka regler som gäller i SL-trafiken, och vi ville göra det på ett lite skojsigt sätt. Vi vet att många resenärer kan bli störda när andra resenärer äter medhavd färdkost i vår trafik. Därför vill vi påminna om vikten att visa hänsyn och att man ska använda sunt förnuft och inte äta mat som riskerar att skapa obehag för sina medresenärer.”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Facebook är blockerad under “Visa våra partners”.

Fotnot: Resumé har vid upprepade tillfällen sökt Filmstaden som inte återkommit.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BlixtkampanjFilmstaden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.