Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Samsung visar att QLED-tekniken är bättre än fusk i ny kampanj

Publicerad: 26 maj 2020, 07:55

I veckan lanserar Samsung sin senaste kampanj under temat gaming – QLED Beats the Cheats tillsammans med Wenderfalck.


Ämnen i artikeln:

SamsungWenderfalck

Ingen gillar en fuskare, att spela med exempelvis aimbots förstör spelet för alla. Det har Samsung tagit utgångspunkt i sin senaste kampanj ”QLED Beats the Cheats” – med tre modifierade fusk, uppladdade på världens största fusksajter som visar att rätt tv-teknik ger ett liknande övertag som när man fuskar.

Kampanjen syftar till att lyfta fram teknikens egenskaper genom att få fler spelare att använda rätt teknik istället för att fuska sig till en bättre spelupplevelse. De modifierade fusken på fusksajterna ser från början ut som vilket fusk som helst och består av en kodad fil och en readme-fil.

I vanliga fall är readme-filen en installationsmanual och den kodade filen utgör det faktiska fusket som du installerar på din konsol. I kampanjen har koden blivit utbytt mot en text som beskriver hur rätt teknik ger motsvarande fördelar. Readme-filen uppmanar i sedan fuskarna att besöka Samsungs hemsida där de kan ta del av den  tv-tekniken för att förbättra sitt spelande – utan fusk. 

– Vi vet att det är vanligt att ladda ner fusk online för att förbättra sitt spelande, men det är inte en långsiktig lösning. Vi hoppas att QLED Beats the Cheats kan vara en ögonöppnare för de personer som använder fusk och istället erbjuda dem ett bättre och mer ärligt alternativ, på ett roligt sätt, säger Magnus Nilsson technical product manager TV/AV på Samsung Nordics i en kommentar. 

QLED Beats the Cheats består av tre fusk

1. Aim assist hack (CONSOLE)

Ett fusk som hjälper spelare att sikta – men i QLED Beats the Cheats liknas fusket istället med Freesync-tekniken och funktionerna från Real Game Enhancer. FreeSync och Real Game Enhancer anpassar nämligen bildhastigheten till vad som händer i bild och ger mjukare och laggfria animationer som underlättar precision i siktet.

2. Trigger hack (CONSOLE) 

Ett fusk som hjälper spelare att skjuta/reagera så snabbt som möjligt – men här gör istället QLED's Auto Game Mode att TV:n kan kringgå vissa videoprocessorer och möjliggöra minimalt ”input lag”, vilket ger spelaren den ultimata förutsättningen att reagera snabbare än sin motståndare.

3. ESP (Extra Sensory Perception) hack 

Ett fusk som ger extra synförmåga, i mörka grottor, skuggor eller terräng. Detta liknas vid Real Game Enhancer+ funktion Real Black Equalizer samt vid ljusstyrkan och kontrasten i Samsungs QLED-teknik som gör att spelaren kan se tydliga kontraster även i de mörkaste scenerna, vilket innebär att få kan gömma sig för någon som spelar på en QLED.

Arbetsgrupp

Elin Axelsson Samsung

Louise Gustafsson Samsung

Sebastian Andersson PR

Peter Andersson Kundansvarig

Sofia Göthlin Produktionsledare

Joel Klassén Animatör 

Adam Radi AD

Daniela Westmark Copy

Petter Rudwall CD

Carl Wachtmeister Ljudläggning

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SamsungWenderfalck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.