Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Schackskandalen skakar spelvärlden – då hyllar RFSU påstådda fuskmetoden

Publicerad: 5 oktober 2022, 13:17

Fusk eller vinnande drag? Det är frågan.

Foto: Pressbild.

En vibrerande buttplug sägs spela huvudrollen i schackskandalen som rullats ut efter superturneringen Sinquefield Cup häromveckan. RFSU är inte sena att haka på konspirationsteorin.

Ämnen i artikeln:

NyheterRFSUHouse of Radon

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var när världens bäste schackspelare, norrmannen Magnus Carlsen, för första gången på 53 matcher förlorade ett parti häromveckan som skandalen tog fart.

Vinnaren var den 19-årige amerikanen Hans Niemann. Sedan drog sig Magnus Carlsen ur turneringen varå han anklagade sin motståndare för fusk.

Strax därpå tog teorierna fart. En av de som fått störst genomslag är att Niemann, som nekar till fusk, ska ha gjort rätt drag med hjälp av en sexleksak. Denna ska ha varit uppkopplat till en dator och ”vibrerat för att vägleda honom till rätt drag”, enligt Sportbladet.

Konspirationsteorin har också blivit påeldad av Teslagrundaren Elon Musk på Twitter.

Nu släpper RFSU en kampanj med tydlig blinkning till händelsen. Byrån bakom är Valtech Radon.

– Äntligen får sexleksakerna stå i strålkastarljuset. Dock vill vi bryta in och nyansera fuskanklagelserna något, eftersom sexleksaker är otroliga verktyg för genväg till vinst, säger Anette Otterström, nordisk kommunikations- och varumärkeschef på RFSU i en kommentar.

Kamanjen går i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Utomhus och i sociala medier. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev