Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

SJ i samarbete med Google - ska guida svenskarna till gömda pärlor

Publicerad: 1 juli 2020, 12:52

I guiden ”Sverige 5,0” tipsar Google och SJ om de platser som fått högsta betyg av Googleanvändarna.


Ämnen i artikeln:

GoogleSJJungJung Relations

Reserestriktionerna och den pågående coronapandemin har lett till att många fått planera om sina semestrar från utlandet till hemmaplan. Stuguthyrare har redan meddelat ett rekordintresse och STF har flaggat för att vandringslederna runtom i landet kan bli övertrafikerade. 

Nu släpper SJ i samarbete med Google en tjänst som ska få svenskarna att upptäcka landets bortglömda pärlor. Guiden, ”Sverige 5,0”, utgår från de platserna som fått fem stjärnor i betyg på Google. Bland platserna i guiden finns bland annat Ulvön vid Höga kusten, Storådörren i Jämtland och Söderåsen i nordvästra Skåne.

– Med hjälp av recensioner från runt om i landet skapar vi nu en guide som kan inspirera till att upptäcka dessa oväntade och fantastiska naturupplevelser utan att behöva resa långa vägar. Guiden samlar platser som visar upp Sverige från sin allra bästa sida och som gått de flesta förbi, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig Google Sverige.

Kampanjen är framtagen av Jung Relations.

– Sverige 5,0 är en hyllning till den svenska naturen och en påminnelse om att vi inte behöver resa så långt för att uppleva planetens fantastiska skönhet. Guiden passar särskilt bra i år, när många semestrar i Sverige och naturnära resmål ökar i popularitet, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

GoogleSJJungJung Relations

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.