Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Skåne Stadsmission gör julkampanj med Oscar Zia – uppmärksammar barn som lever i fattigdom

Publicerad: 16 november 2022, 12:18

Foto: Skåne Stadsmission

Skåne Stadsmissions nya julkampanj fokuserar på hunger och fattigdom. Med stämningsfull sång av artisten Oscar Zia höjer kampanjen en röst för barnen som går hungriga i jul, ett tema som är mer aktuellt än någonsin.

Ämnen i artikeln:

NyheterJul

Stina Eriksson

s.eriksson.resume@resume.se


De flesta har känt av de höjda matpriserna och mindre pengar i plånboken i år. Inflationen drabbar familjer i utsatthet hårt och värst är det för barnen.

– Jag ser fram emot att åka hem till Skåne och fira jul med familjen. Det finns en känsla av frid på julen som jag tycker mycket om. Då känns det extra hemskt att tänka på att det finns barn som inte får uppleva det. Som inte får känna det där julpirret, säger Oscar Zia.

Att spela in en jullåt nere i Skåne, trots att han numera bor i Stockholm med ett späckat schema, var inget svårt beslut att ta.

– Det känns fint att få sjunga in sin egen version av en sång man sjungit i tid och otid, på skolavslutningar och i luciatåg. Och fint att göra det för en organisation som gör så mycket bra för människor i utsatthet. Oscar Johansson som arrangerat och producerat låten är en person jag har stor respekt för och gillar att jobba med, så det kändes också kul, säger han.

Malmöbaserade musikern Oscar Johansson står bakom flera av Skåne Stadsmissions jullåtar. Hans version av Stilla Natt med Oscar Zias sång ramar in reklamfilmen om att inte få fira en jul i överflöd.

– Julen är ju egentligen bara materiell galenskap, en tradition som vi har hittat på. Vi har bestämt att julen ska förknippas med mat och julklappar, och då blir det så himla konkret att alla inte har det så fett, säger Zia.

Oscar Zia och Oscar Johansson

Foto: Roger Nellsjö / Skåne Stadsmission

Låten framförs på skånska. Det är fjärde året i rad som julens kampanjfilm frontas av av en känd musiker med koppling till Skåne. På listan från tidigare år hittas Nina Persson, Johan Karlsson och Magnus Tingsek.

– Det är verkligen en fin lista att läggas till, säger Oscar Zia.

Hela låten kommer att finnas på Spotify senare i veckan.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Martin Nilsson, regi & produktion

Lars Larsson, copy

Dennis Trulsson, film

Sevak Gorgi, editor/klippare

Roger Nellsjö, stillbild

Albin Wendel, formgivning

Ijda Parmatow, Southgate, casting

Skåne Stadsmission:

Emilia Johansson, projektledare

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev