Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Skapar vit öl för att uppmärksamma våld i hemmet

Publicerad: 2 december 2021, 13:59

Familjen Stockholm genomför en pro bono-kampanj för Alla Kvinnors Hus.


Ämnen i artikeln:

Familjen

Under julhelgen ökar anmälningar om våld i hemmet, och anledningen till detta är bland annat den ökande konsumtionen av alkohol, i samband med snaps och julöl. Nu gör Familjen Sthlm en pro bono-kampanj för organisationen Alla Kvinnors Hus, som erbjuder skyddat boende och stöd till de som utsätts för våld i hemmet. Både män, kvinnor, barn och icke-binära.

– I vårt arbete kommer vi nästan dagligen i kontakt med människor som far illa i hemmet och där våldsutövaren varit påverkad av alkohol. Genom det här initiativet vill vi påminna folk om korrelationen mellan alkohol och våld i nära relationer, med förhoppningen att få fler att se över sina alkoholvanor under julen, säger Ann Isaksson, verksamhetschef på Alla Kvinnors Hus.

För att driva hem poängen har man tillsammans med Ekerö Brygghus och Göteborgstryckeriet skapat en vit jul-öl. Pengarna från försäljningen går till Alla Kvinnors Hus.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Familjen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.