måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Skolverket med 3D mot lärarbristen

Publicerad: 17 december 2021, 09:45

Det behövs 188 500 lärare och förskollärare innan 2033 för att Sverige inte ska få lärarbrist. Som en del av en långsiktig satsning för att vända trenden släpper Skolverket en ny film, tillsammans med Le Bureau.

Ämnen i artikeln:

Le BureauSkolverket

Totalt beräknas 9 600 lärare och förskollärare examineras varje år. För att undvika en brist i framtiden behöver den siffran vara 12 600 . Eftersom informationen barn och ungdomar får i skolan blandas med oräkneliga budskap och åsikter på sociala medier, så har lärarrollen blivit än viktigare.

– Att växa upp i dag är på många sätt mer komplext än tidigare, då man bara är ett knapptryck ifrån mängder med budskap som kan vara svåra att förhålla sig till. Därför är det så otroligt viktigt att det finns lärare som kan lyssna, förklara och sätta saker i perspektiv, säger Ulf Lundberg på Skolverket i ett pressmeddelande. 

Filmen kommer i tre versioner. En 30 sekunder lång version som går på bio samt två korta varianter på 10 sekunder som rullar på sociala medier.

– Filmen visar på en uppskruvad verklighet men som sagt – ändå en verklighet. Det kan vara svårt även för vuxna att veta vad man ska tro på när åsikter presenteras som fakta eller när olika budskap flyger emot en. Och då blir det givetvis ännu tuffare för ett barn att navigera kring allt det här. Extra stort tack till 3D-animatören Micke Ring som verkligen lagt ner sin själ i det här projektet, säger Viggo Lindberg, copywriter på Le Bureau.

Filmen är regisserad av Gustav Egerstedt och producerad av Film De Liberté. Kampanjen rullas ut på bio samt i sociala medier.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Skolverket:

Ulf Lundberg

Stina Fors

Andrei Lindblom

Arbetsgrupp på Le Bureau:

Josephine Wallin Ankarstrand, CD

John Wernvik, projektledare.

Åsa Candle, produktionsledare.

Claes Kjellström, strateg.

Agnes Wahlberg, formgivare.

Viggo Lindberg, copywriter.

Victor Lindkvist, art director.

Produktionsbolag Film de Liberté

Regissör, Gustav Egerstedt

Producent, Christer Kildén

3D-animatör, Micke Ring

Post production The Line

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev