söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Snapchat släpper lexikon med uttryck från gen-Z i första kampanjen med svenska byrån

Publicerad: 2 maj 2022, 09:59

Bild 1/2  

Bli inte ghostad av generation Z – Snapchat och Garbergs lanserar sin första kampanj på den svenska marknaden. Släpper lexikon för att öka förståelsen om hur gen-z kommunicerar.

Ämnen i artikeln:

Garbergs

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Snapchat lanserar sin första kampanj på den svenska marknaden genom Garbergs. Kampanjen riktas mot reklam- och kommunikationsbranschen och tanken är att öka kunskapen om generation Z – den största användargruppen på Snapchat.  

– Generation Z är en av världens mest köpstarka målgrupper, men också en av de mest svårflirtade när det kommer till reklam. Vi har 330 miljoner aktiva användare globalt varje dag och generation Z är vår största användargrupp som vi släpper en global rapport om varje år. I den här kampanjen får det Z-lingo som används av snapchatters i Sverige ta plats, säger Barbara Wallin Hedén, marknadschef på Snapchat Sverige.  

B2B-kampanjen som lanseras i samband med Guldägget där Snapchat är en av huvudsponsorerna, syns i digitala kanaler, OOH och som ett digitalt och fysiskt lexikon med gen-Z uttryck.  

– Att vi i reklambranschen är ängsliga själar och vill uppfattas som om vi har koll behövde vi inte gräva djupare än där vi står, för att förstå och det är den känslan vi vill ge en blinkning till med kampanjen. Man vill ju inte vara cheugy, säger Mehrnaz Bejne, vd och projektledare på Garbergs.  

LÄS OCKSÅ: Nyckeln till Tiktok-språket: Här är hela ordlistan 

Här är några av orden:

IYKYK

Cap

No cap

Cheugy

Kevin

Karen

På landningssidan finns flera exempel på flera ord och förklaringar på vad de betyder. Kampanjen lanseras som helhet på torsdag i samband med Guldägget.

 

Snapchats team på Garbergs

Mehrnaz Bejne, vd och projektledare 

Anna Alfonzetti, produktionsledare  

Torun Bergholm, planner  

Martin Baude, ad 

Iris Rylander, ad & content creator 

Lina Bergman, copywriter  

Maja Nylund, designer  

Nina Björkmyr, copy-praktikant 

Shilan Shewki, ad-praktikant 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev