Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Snart dags för årets Guldgibbet – här är de tävlande byråerna

Publicerad: 10 februari 2020, 14:42

På onsdag är det återigen dags för Guldgibbet, tävlingen där Sveriges kommunikationsbyråer tar sikte på varandras huvuden och mäter sina färdigheter i CS:GO.


På onsdag är det dags för den fjärde upplagan av Gulgibbet, tävlingen där några av Sveriges främsta kommunikationsbyråer utmanar varandra i spelet CS:GO. Inledningsvis hölls tävlingen mest för att samla branschen men i de senaste upplagorna har arrangörerna försökt få till ett samtal om hur kommunikations- och e-sportsvärlden kan samverka. 

– I år välkomnar vi 2017 års vinnare Perfect Fools tillsammans med Nord DDB som värdar för den fjärde upplagan. Vi som startade initiativet jobbar tyvärr inte längre ihop och därför är glada att lämna över facklan till dessa duktiga och tidigare tävlande byråer, säger Guldgibbsgrundaren Mattias Alfborger, tidigare Garbergs men numera frilans.

I år medverkar Ehrenstråle, Perfect Fools, Prime, Nord DDB, House of Radon, Jung, M&C Saatchi och Visual Art i tävlingen. Nytt för i år är att tävlingen avgörs i ett gruppspel där gruppvinnarna möter varandra i en final. Arrangörerna hintar även om att årets vinnare kommer gå hem med en ny vandringspokal. Förra året gick digitalbyrån Rhyme hem med vinsten och dessförinnan gick segern till Perfect Fools.

– Det kommer bjudas på dricka och tilltugg. Det finns även en bar och en läktare där du kan följa matcherna på storbildsskärm. Kom så många som möjligt och heja fram ert lag, det blir kul, berättar Fabian Lakander, medarrangör på Perfect Fools.

Precis som tidigare år sänds matcherna via Twitch.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.