Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Socialdemokraterna i Stockholm gör giftig kampanj mot Moderaterna

Publicerad: 25 april 2022, 12:10

Socialdemokraterna driver med Moderaterna i ny valkampanj.

Socialdemokraterna i Stockholm tar till satir i sin nya valkampanj, och driver med att de moderatstyrda kommunerna i Stockholms län sålt 50 av kommunala skolfastigheter sedan 2018.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Friskolornas vinster har varit stora. Skolkoncernerna Academedia, Engelska Skolan, Thorengruppen och Kunskapsskolan har under de senaste fem åren tjänat 4,6 miljarder kronor. 

– Satir är en beprövad och omtyckt konstform som är underanvänd inom politisk opinionsbildning i dag. Vi kommer att bedriva en stenhård valrörelse för att ta tillbaka kontrollen över välfärden, säger Anna Karin Grenninger, valgreneral för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen. 

En gymnasielärare på friskola tjänar i snitt 2 500 konor mindre i månaden än sina kolleger i den offentliga sektorn. Det motsvarar över en miljon kronor mindre i lön under ett yrkesliv.

– Vår kampanj om skolrea syftar till att lyfta de uppmärksammade utförsäljningar som Moderaterna genomfört i Stockholmsregionen. Vi gör det med humor men också med en stor portion allvar, säger Anna Karin Grenninger.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.