söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Socialdemokraterna i Stockholm släpper film med personer som berättar om traumatiska vårdupplevelser

Publicerad: 13 juni 2022, 10:45

Socialdemokraterna i Stockholm fortsätter kampanjandet där syftet är att försöka ta tillbaka kontrollen över vården i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaValet 2022ValkampanjNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


– Vi vill bedriva vård för alla. I vår kampanj har vi Ulla och Linnea, som har starka berättelser om hur de har behandlats i vården, vi vill att alla ska ha rätt till säker vård. Vi har också Mikael som jobbar inom vården – alla som arbetar inom vården ska ha möjlighet att hjälpa patienter. I dag är det totalkaos inom vården, säger Andreas Kjellander, kommunikationschef hos Socialdemokraterna i Stockholmsregionen.

I kampanjfilmen har man valt att använda sig av privatpersoner snarare än politiska företrädare. Förhoppningen är att det ska bygga en starkare emotionell koppling till mottagaren.

– Det ger utrymme som partiföreträdarna inte har, de här människorna kan vittna om sina upplevelser, säger han.

Kampanjen som redan är ute på tunnelbanan har tagits emot positivt, enligt Andreas Kejllander:

– Vi har inte fått någon negativ återkoppling, jag tror det kan bero på att det är riktiga människor, det är inte politiker som berättar för dig hur det är – det är en annan människa som berättar om sin upplevelse. Det gör att man kan spegla sig i det, säger han. 

I arbetet med kampanjen har en utmaning varit att arbeta med människor som delar med sig av sina upplevelser – det handlar om tillit och förtroende.

– Det är en speciell process i den bemärkelsen. VI ber om en jättetjänst, personerna berättar på ideell basis, det är en stor grej att berätta om sina upplevelser. Även för Mikael som är anställd inom vården, att våga träda fram och berätta om sin upplevelse från sitt jobb och sina kolleger, är inte självklart. Det kan vara svårt att prata om sin arbetsgivare och arbetsplats, säger han.

Resumé avslöjade i förra veckan att Vänsterpartiet gör samarbeten med influencers och Andreas Kjellander säger att det förmodligen är ett försök att nå väljarna.

Läs också: Vänsterpartiet bryter trenden – använder sig av influencers inför valet 

– Vi behöver någon att se i ögonen, här har vi inte jobbat med influencers utan personer som har något att berätta. Det är en verkligt viktig del av kampanjen, men vi söker också efter den personliga kontakten, säger han.

Kampanjen är helt gjord av Socialdemokraterna i Stockholms inhousebyrå.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Socialdemokraternas kampanj

Inhousebyrån består av: 

Andreas Kjellander – Kommunikationschef  

Nicolina Jonsson – Projektledare 

Melina Grundel – Art Director 

Naomi Grossman – Projektledare 

Amir Taghian – Digital kommuniktaör 

Wilma Eklund – Webutvecklare och community engagement. 

Kalle Hindrikes – Community Manager  

Andreas Lind – Film 

 

Filmen producerades av:

Andreas Lind

Nicolina Jonsson

Naomi Grossman 

Melina Grundel

Amir Taghian

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev