Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Sparbanken fyller 200 år – firar med humorfilm

Publicerad: 30 oktober 2020, 08:33

Komikern Sissela Benn.

Foto: Press

Komikerna Sissela Benn och Måns Nilsson skildrar Sparbankens utveckling i en ny kortfilm, inspirerad av både Monty Python och Historieätarna.


Ämnen i artikeln:

Malmö

Sparbanken Skåne uppmärksammar och firar sitt ursprung i en fyra minuter lång kortfilm, med komikerna Sissela Benn och Måns Nilsson i huvudrollerna. Inspirerad av både Monty Python och Historieätarna tar filmen vid i 1820-talets Sverige, samma årtionde då den första sparbanken slog upp portarna. 

Genom att skildra bankens resa ända in i framtiden tar Sparbanken Skåne fasta på att just sparandet och samhällsengagemanget fortfarande går som en röd tråd genom verksamheten. 

– Vardagen på 2000-talet handlar om att planera, planera och planera men vi har faktiskt unnat oss att se lite bakåt på vilken betydelse sparbanksidén haft i olika tidsepoker. Det känns fantastiskt att sparbankerna varit en del av samhället i 200 år och vi hoppas hänga med i minst 200 år till, säger Marcus Nilsson, marknads- och försäljningschef på Sparbanken Skåne, i ett pressmeddelande.

Filmen kommer att spridas i sociala medier. Den är producerad i samarbete med Malmöbaserade Vi och Vänner, med Måns Nilsson och Eleni Cronström

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Malmö

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.