tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Stadsmissionen i Skåne uppmärksammar utsatta barn under julen

Publicerad: 30 november 2021, 10:48

”När julen kommer ska varenda unge vara glad.” Med hjälp av den klassiska julsången kampanjar Stadsmissionen i Skåne för att öka tryggheten för barn i fattigdom.

Ämnen i artikeln:

StadsmissionenReklamfilmBarn

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Tillsammans med musikern Magnus Tingsek, som är aktuell med skivan ”Home”, gör Stadsmissionen Skåne en julkampanj för att uppmana alla att bekämpa barnfattigdomen.

I filmen ser vi en flicka ta för sig en stor portion av julmaten i en skolmatsal, varpå hennes bordskamrat frågar:

– Får du ingen mat hemma?

För många barn är det tyvärr verklighet. Enligt SCB finns det nästan 30 000 barn som lever i fattigdom, och enligt Malmö stads egen statistik finns det 600 hemlösa barn i Malmö, men där är också mörkertalet stort. Stadsmissionens arbete går bland annat ut på att möte upp och stötta familjer som inte får vardagen att gå ihop.

– När jag hörde om Skåne Stadsmissions julfilm och vad den handlade om var det lätt. Känslan kom naturligt. Det var dock inte helt lätt att sjunga just denna text i detta sammanhang, säger Magnus Tingsek om valet av låt: Mössens julafton.

Textraden ”När julen kommer ska varenda unge vara glad” blir i filmen en uppmaning att ge alla barn samma trygghet och värme i jul. I år är tredje året i rad som julens kampanjfilm tonsätts av en känd musiker med koppling till Skåne, och Magnus Tingsek har sällskap av Nina Persson, och Johan Karlsson från Familjen.

– Magnus sätter verkligen stämningen och förstärker vårt budskap, säger Emilia Johansson, ansvarig för privatinsamling på Stadsmissionen Skåne.

Varför ville du göra musik till Skåne Stadsmission?
– Om jag i förlängningen kan hjälpa folk som behöver hjälp genom att göra något jag älskar så är det onekligen en ”no brainer”. Det är överraskande många som har det tufft, vilket är hemskt. Och då det dessutom speglar resten av året också så är det verkligen fruktansvärt. Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa till. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev