onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Star Stable gör AI-baserad kampanj med ryttarstjärnor – ska ta fram doftljus som luktar häst

Publicerad: 8 maj 2023, 08:37

Foto: Skärmdump från Star Stables Youtube.

Äventyrsspelet Star Stable Online lanserar kampanjen "A quest for the perfect scent" med hjälp av AI, crowdsourcing och den svenska ryttareliten. Frontar kampanjen gör Lisen Bratt Fredricson, Emilia Bergåkra och Klara Hammarström.

Ämnen i artikeln:

Marknadsföring

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Mellan 4 - 11 maj pågår en kampanj under namnet "A quest for the perfect scent" där Star Stables spelare tillsammans med en expertpanel bestående av ryttar-stjärnorna Lisen Bratt Fredricson, Emilia Bergåkra och Klara Hammarström ska försöka ta fram den "sanna essensen" av häst. I ett pressmeddelande beskrivs hur de till sin hjälp kommer ha AI-teknik från parfymtillverkaren No Ordinary Scent och att resultatet kommer att presenteras i form av ett doftljus som kommer säljas i begränsad upplaga.

Under kampanjveckan kan Star Stables medlemmar via sociala medier skicka in bilder på häst- och stallmiljöer såsom en bild på en lädersadel eller en halmbal, allt som de själva förknippar med hästdofter. Torsdagen den 11e maj träffas expertpanelen på ett labb i Gamla Stan i Stockholm där de med hjälp av AI-teknik och handpåläggning bearbetar bilderna och enas om den doft som ska framställas.

– AI kommer analysera bilderna och utläsa känslor som exempelvis lycka, vänskap eller värme. Sen matchas de känslorna med en unik doft, berättar Sandra Kinnmark, vd på No Ordinary Scent, i pressmeddelandet.

Det är ingen slump att just Lisen Bratt Fredricson, Emilia Bergåkra och Klara Hammarström är med i en Star Stable-panel. Förutom deras tunga meriter inom ridsporten har Lisen Bratt Fredricson hästen All In på sin gård, som finns med som häst i Star Stable, och både Emilia Bergåkra och Klara Hammarström har varit Star Stable-spelare sedan barnsben. Dessutom råder det ingen tvekan om att de alla vet hur det doftar i hästmiljö.

Lisen Bratt Fredricson kommenterar:

– Det här är en jättekul grej! Efter att själv ha spenderat mer eller mindre hela mitt liv bland hästar så vet jag hur speciell hästdoften är och hur det påverkar flera sinnen. Det ska bli så intressant att se vad AI-tekniken kan göra för att hjälpa oss i jakten på den perfekta doften.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev