Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Stay pussytive – ny kampanj för hemmatest vid underlivsbesvär

Publicerad: 17 juni 2022, 07:36

Vagivital vill hylla vaginan, sprida kunskap och framför allt underlätta för kvinnor att själva kunna ta makten över sin hälsa på ett enkelt och självklart sätt.


Ämnen i artikeln:

Nyheter

Kampanjen sker i samband med att Vagivital lanserar ett självtest för bakteriell vaginos och svamp, några av de vanligaste intimproblemen bland unga kvinnor i dag. Specialister inom gynekologi har granskat testet och konstaterar att det kan vägledar kvinnor att hitta rätt behandling vid vaginala infektioner.

Kampanjen heter ”Stay pussytive”.

– För den här kampanjen ville vi jobba med personer som står för det vi förknippar med pussytivity – självständiga, naturliga och som har en avslappnad och härlig attityd till intimhälsa. Vi även valt att ta ut den här kampanjen genom affischering i form av wild postings, vilket känns som ett banbrytande sätt för intim kategorin att kommunicera på. säger Linda Albright på Öström studio i ett pressmeddelande. 

Nu kan man testa sig mot svampinfektioner och bakteriell vaginos hemma.

I valet av influencer ville Vagivital ha individer som står för det som de förknippar med pussytivity. 

Johanna Bladh har humor och glimten i ögat, hon brinner för att stärka tjejers självförtroende. Hon är journalist i grunden och driver även Tjejpodden. Felicia Aveklew står för självständighet och female power. Hon är frispråkig och pratar öppet om kvinnors intimhälsa. Alexandra Rejsmar stärker kvinnor i deras sexualitet i och med sitt arbete med podden Alla våra ligg som pratar öppet om sexualitet tillsammans med Matilda Carleson. Vi tycker det blir en härlig mix av kvinnor som representerar vad ”pussytivity” står för, säger hon. 

Det omedelbara resultatet gör att man slipper onödig oro och väntan jämfört med test som måste skickas till laboratorium. 

– Pussytivity handlar om att ha en bra relation till sitt underliv. Det ska kännas positivt och självklart att ta hand om sin underlivshälsa” säger Karin Öström, Creative director på Öström studio.

 

Arbetsgrupp

Karin Öström, Creative Director, Öström Studio

Linda Albright, Creative Director, Öström Studio

Moa Gullmarstam, Designer, Öström Studio

Kund: Erik Sundqvist, VD VagiVital

Influencers: Johanna Bladh och Felicia Aveklew

 

Vagivital har lanserat fler produkter kopplade till kvinnohälsa. Vagivital Active gel som är en patenterad och kliniskt bevisad hormonfri gel mot torra slemhinnor, Vagivital V cleanser med mjukgörande rapsolja och Vagivital VS självtest. Ambassadör för Vagivital är sedan 2020 Amelia Adamo.

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.