söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Storleken har betydelse i Samsungs senaste reklamkampanj

Publicerad: 7 september 2023, 09:21

Foto: Kampanjbild

Nu har vi äntligen fått svar på den uråldriga frågan: storleken har betydelse. Åtminstone när det gäller utomhuskampanjer. Och telefoner. Det menar Samsung i sin senaste kampanj, framtagen av BLCK Communication och Animal.

Ämnen i artikeln:

ArcAnimalBlck CommunicationKampanjPR-kampanjReklamkampanjUtomhusreklamMarknadsföring

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Samsung lanserar sin senaste mobil, Samsung Galazy Z Flip5, med en kampanj baserad på en väldigt specifik designdetalj – nämligen att telefonen går att vika på mitten. Med kampanjen vill Samsung på ett finurligt sätt bevisa att storleken faktiskt har betydelse. I det här fallet har man låtit konceptet bli en viktig ingrediens även i strategin för medieköpen.

För att ytterligare dramatisera att telefonen går att vika på mitten, har Samsung på ett strategiskt sätt valt att i flera fall bara använda halva medieytan. Genom att bokstavligt talat dela annonsytan på mitten.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso blir ny ambassadör för Samsung Galaxy

– Med den här kampanjen ville vi visa hur viktigt det är för oss att tänja på gränserna och skapa upplevelser som tilltalar den moderna konsumenten, säger Ardelan Sohrevardi, head of marketing, Samsung Electronics Nordic, i ett pressmeddelande.

Kampanjen är framtagen av BLCK Communication i samarbete med systerbyrån Animal, som också ingår bolagsgruppen Arc.

Bild 1/2  

Foto: Kampanjbild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev