tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Suicide Zero och Åkestam Holst släpper bok – ska få unga att må bättre

Publicerad: 13 maj 2020, 11:32


I veckan får 117 765 föräldrar boken ”Livsviktiga snack” i brevlådan. Boken syftar till att hjälpa föräldrar att lära barn sätta ord på sina känslor och uttrycka hur de mår. Barn till Åkestam Holsts anställda har bidragit med nästan 500 teckningar till boken.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstBKRYKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Åkestam Holst har tillsammans med den ideella organisationen Suicide Zero gjort flera uppmärksammade kampanjer de senaste åren bland annat genom den årliga kampanjen ”Stör döden” , där fotbollspelaren Richard Magyar  medverkade i höstas. Gemensamt för initiativen är att uppmuntra till samtal kring psykisk ohälsa, vilket även boken ”Livsviktiga snack” ska göra.

– Med Livsviktiga snack vill vi inspirera föräldrar till hur man kan hjälpa sitt barn att våga prata om allt, även sådant som kan vara lite knepigt i livet, säger Rickard Bracken, generalsekreterare på Suicide Zero i ett pressmeddelande.  

I veckan har boken Livsviktiga snack i brevlådan skickats hem till nästan 120 000 föräldrar som har en nioåring hemma. Boken uppmärksammar nyttan och glädjen av att kunna sätta ord på känslor och uttrycka hur man mår vilket gör att de löper mindre risk att drabbas av depression och dö i självmord längre fram i livet. Boken riktar sig i synnerhet till föräldrar med barn från nio till tolv år, men kan användas av alla med barn och ungdomar i sin närhet. 

– Forskning visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner är en viktig skyddsfaktor mot allt från att inte klara skolan till psykisk ohälsa och självmord längre fram i livet. Barn som tidigt har fått lära sig detta är bättre rustade för att klara livets många utmaningar. Vår förhoppning är att denna kunskap ska bidra till det långsiktiga arbetet att minska antalet självmord i Sverige, säger Rickard Bracken i en kommentar.

Vid sidan av boken lanseras en sajt full med verktyg som hjälper föräldrar att rusta sina barn för livet. Det är Suicide Zeros största suicidpreventiva initiativ någonsin, inspirerad av Tonårsparlören och gjord tillsammans med Åkestam Holst och BKRY.

– Det här livsviktiga projektet kommer rakt från hjärtat från oss på Åkestam Holst. Till exempel har barnen till alla anställda bidragit med 490 små teckningar, vilket verkligen givit boken en personlig prägel, säger Sara Bellafesta, creative designer och bokstavsillustratör i en kommentar.  

På sajten livsviktigasnack.se finns allt material i boken samt en ständigt växande kunskapsbank med tips, kunskap och praktiska övningar – gratis för alla.

 

Arbetsgrupp

Åkestam Holst NoA:

Copywriter, Adam Reuterskiöld

Art Director, Patrik Reuterskiöld

Bokstavsillustratör och Creative Designer, Sara Bellafesta

Strateg, Frida Norén

Produktionsledare, Bella Lagerquist

Projektledare, Kjell Månsson

BKRY NoA:

Producent, Alex Picha

Grafisk formgivare ,Jens Broman

Webbutvecklare, Kalle Peterz

Digital Producent, Alex Picha

Motion Design, Lamin Cassama

Banners, Fredrik Lindh

Cameralink:

Björn Terring - Fotograf & Regissör

Maximilian Wallér Zandén - Producent

 

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev