Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Svensk Fastighetsförmedling gör spinn-off på TV4:s satsning – tar hjälp av stjärnkreatörer

Publicerad: 2 december 2020, 12:30

I initiativet Grand Tiny Designs används tre kreatörer inom olika nischer för att hitta den stora potentialen i hemmets små och ofta bortglömda ytor. Reklambyrån Animal ligger bakom konceptet för Svensk Fastighetsförmedling.


Konceptet Grand Tiny Designs är en direkt spinn-off på TV4:s nya storsatsning, Grand Designs Sverige. I stället för storslagna nybyggen handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa design för mindre ytor.

Svensk fastighetsförmedling har anlitat stjärnkreatörerna Rahel Belatchew, Pella Hedeby, Linda Schilén som har fått i uppgift att göra om objekt framtagna av kedjans mäklare. Med kreatörernas respektive expertområden som utgångspunkt skapar kreatörerna stora möjligheter på små ytor med innovativ design – på människans och miljöns villkor.

– I takt med att vi spenderar mer tid i hemmet växer också viljan och behovet att lägga tid på att förbättra det. Det är inte alla som kan, vill, eller har möjlighet att byta bostad. Vi vill visa och hjälpa fler att upptäcka att det finns många vägar till ett bättre och mer hållbart boendeliv, säger Jennie Skogsborn Missuna, CXO på Svensk Fastighetsförmedling i en kommentar

Rahel Belatchew, grundare av det prisbelönta arkitektkontoret Belatchew Arkitekter, är en av kreatörerna som bland annat använt sig av transparenta väggar och en kombinerad klädkammare och arbetsyta i sin förvandling av en dåligt planerad etta.

– I mitt jobb som arkitekt ingår det att hela tiden ompröva synen på vad som är möjligt och se potential andra inte tänkt på. Därför har det varit både utmanande och givande att få chansen att ta sig an småskaliga projekt och hitta smarta lösningar som hjälper till att få ett bättre boende, säger Rahel Belatchew i en kommentar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.