Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Svenska hemligheter inlåsta utanför Riksdagen

Publicerad: 26 augusti 2020, 09:31

På utomhustavlor utanför Riksdagshuset uppmanas förbipasserande att knäcka ett sifferchiffer för att få ett gratisex av ”Den sakkunnige”, en bok som ifrågasätter den svenska neutralitetsprincipen.


Ämnen i artikeln:

JMWGolin

Efter att den svenska neutraliteten länge varit relativt oomtvistad har det bara det senaste året getts ut två böcker som skänker nytt ljus åt händelser som legat i historieskugga. Den ena, Aron Flams ”Det här är en svensk tiger”, har under sommaren fått stor uppmärksamhet då Beredskapsmuseum åtalat Flam för brott mot upphovsrättslagen. 

Nu hoppas den andra, ”Den sakkunnige” av pseudonymen Carl Berg, på att även den ska få lite uppmärksamhet. I en minikampanj signerad JMWGolin har flera exemplar av boken placerats i ett kassaskåp fäst vid en utomhustavla nära Riksdagshuset. För att komma åt exemplaren måste förbipasserande lösa ett chiffer som därefter ger koden till kassaskåpet.

”Den sakkunnige” ges ut av förlaget Lava.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln påstods felaktigt att det var Armémuseum som anmält Aron Flam för brott mot upphovsrättslagen

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

JMWGolin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.