Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Svenska möbelutmanaren gör låt av soffa

Publicerad: 5 februari 2021, 08:46

Soffmodellen Bam! marknadsförs med en låt på Spotify.

Foto: Erik Undéhn

Musikproducenten Axel Boman har fått i uppdrag att tolka en soffmodell i ett musikstycke åt möbelföretaget Massproductions.

Ämnen i artikeln:

MusikPR-kampanj

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Möbelföretaget Massproductions grundades 2009 och har sin bas i Stockholm. Namnet är ett ställningstagande för en sund och ansvarsfull industriproduktion av möbler. 

I samband med att företaget nu lanserar en ny soffa har man tagit fram en något annorlunda lanseringskampanj. Företaget har tidigare haft som tradition att bjuda in svenska musikskapare under Stockholm Design Week, något som inte sker i år till följd av coronapandemin. 

Traditionen med musik förs dock vidare, när bolaget istället bett den svenska musikproducenten Axel Boman, en del av skivbolaget Studio Barnhus, att ta fram en låt utifrån den nya soffan. Låten går liksom soffmodellen under namnet Bam! Den beskrivs som ett kreativt ljudexperiment. 

– Finns det vissa ljud som förknippas med vissa möbler? Vår nya soffa Bam! har tydliga popkonst-referenser och ett slags omedelbart utseende med sina block-lika former. Bam! är ju också ett högt ljud, en plötslig effekt, säger Magnus Elebäck, vd på Massproductions, i ett pressmeddelande.

En del av musikstycket bygger även på ljud från möbeln. Jazztrummisen Konrad Agnas hörs även spela i låten. 

– Jag hade bara en idé om att jag ville att Konrad skulle spela så ”rakt” han kunde och efter hand bygga upp mot ett kaotiskt crescendo och sedan bryta ner detta i ett luftigt, abstrakt break, där det nästan kunde vara helt tyst. Det visade sig sig att konrad var helt med på hur jag tänkte och det räckte med två inspelningar på nio minuter vardera för att känna att det satt, vi hade gjort en låt. Resten av musiken skrev sig själv som det kan heta när man snubblar över nåt spännande, berättar Axel Boman.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev